בת 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 4
    ליזה
    19/01/2009

יש לי ילדה בת 4 שכאשר היא מתעצבנת הים מרביצה לעצמה או מושכת בשערות. ממה זה נובע? איך ניתן לטפל בהתנהגות זו? וכמובן שאח שלה בן השנתיים כמעט מחכה את ההתנהגות הזו גם כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לליזה- ילדה בת ארבע שמרביצה לעצמה

מיכל לופו-שדה
    21/01/2009

שלום ליזה

התופעה של ילד המרביץ לעצמו יכולה להיות ביטוי לתסכול וקושי והיא מוכרת אצל ילדים בגיל הרך. לרוב מה שקורה במצבים אלו הוא שבתך חשה כעס ותסכול במתעוררים באופן נורמטיבי וטבעי אצל כל ילד, אך במקום להפנות אותה החוצה כלפי הסביבה היא מפנה אותה פנימה כלפי עצמה.
    לעיתים תופעה זו מתרחשת אצל ילדים בעלי קושי בוויסות עצמי. מתיאורך הקצר אני לא יודעת האם היא תמיד הגיבה כך או שיותר לאחרונה? האם היאילדה בעלת מזג חם המתקשה להפסיק לבכות? האם יש ריגשויות לרעש? למגע? כל אלו חשובים כדי לתת מענה ברור יותר לגבי הגורמים. כמו כן, האם תופעה זו החלה לאחרונה? אם כן, חשוב לבדוק האם קרה משהו במסגרת הגן למשל שמציק לה?
    כדי לטפל בכל ולהסיק התנהגות זו, חשוב לבדוק קודם כל מהם האירועים שגורמים לה ומהי תגובתכם כהורים לאחר שהיא עושה זאת. תגובתיות רבה מצידכם יכולה להוות עבורה רווח וחיזוק להתנהגות, מאחר ואולי היא מקבלת כך יותר תשומת לב.

בכל מקרה, כדי לקבל הדרכה מלאה יותר יש צורך לקבל תמונה מלאה של התנהגותה של בתך. אני ממליצה לפנות להדרכה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו