מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך גורמים לשנתיים ו-5 לישון טוב?ליז אזולאי19/01/2009
שלום רב, בני הוא בן שנתיים וחמש, וכל ערב הוא עושה לנו המון בעיות עד שהוא נרדם. אנו שמים אותו במיטה, ומיד הוא מגיע אלינו לחדר. כואבת לי העין, יש לי פיפי וכו' הכל כדי שלא ילך לישון. ברצוני להוסיף, שביתי בת שנה ו-3 איתנו בחדר, כי אני חוששת לשים אותה יחד איתו בחדר, כי היא עדיין לא הולכת והיא לא יכולה להגן על עצמה. לפעמים הוא מכה אותה ולפעמים משחקים יפה יחד. כל ערב בעלי מס' פעמים רבות שם את בני במיטה בלי לדבר, ושוב חוזר חלילה. הוא מגיע אלינו לחדר, שמים אותו במיטה ושוב מגיע אלינו. אנו מסבירים לו הכל, בהבנה, בחיבוק אך לא עוזר. יש פתרון? תודה ליז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שעובר למיטת ההורים
מיכל לופו-שדה21/01/2009לליז שלום
ילדים רבים בגילו של בנך נוטים לפקוד את מיטת הוריהם בלילה מסיבות שונות. בגיל של בנך הרבה פעמים מתחילים פחדים ולפעמים גם יש חלומות רעים. עקב כך הילדים זקוקים יותר לקרבת ההורים על מנת להירדם ולחזור למיטותיהם. במקרה שלכם, מעבר לפחדים ולתופעה הנורמטיבית בגיל זה של התעורריות מרובות וקושי להירדם לבד, נשמע לי שהבן שלכם מאוד מקנא באחותו הקטנה. למעשה, אתם שלושתכם ישנים יחדיו בחדר אחד והוא נותר לבד בחדר השני. אני במינה שאת מתקשה להעביר את האחות הקטנה לחדר ולמטיה משלה. עם זאת, נראה לי מאוד טבעי כי בנך, כל עוד היא ישנה איתכם ירצה גם הוא בקירבה שלכם ובנוכחות שלכם בלילה שבינתיים רק אחותו הקטנה מקבלת. במצבים אלו, הוא גם עשוי לנסות ולהתנהג כתינוק על מנת לקבל את היחס שהיא מקבלת על רקע היותה קטנה. הניסיונות שלכם להסביר לו לא יעזור מאחר וב]ועל הוא ראוה שאחותו איתכם והוא לא. ובסה"כ חשוב לזכור כי גם הוא עדיין קטן.
על אף שבתכם אינה הולכת, הרי ניתן למצוא לכך פתרונות. מיטת תינוק הרי גבוהה ומגינה על תינוקות מפני נפילה ובטוחה מאוד עבורה. קשה לי שלא להרגיש מדברייך עד כמה את מגוננת על הבת הקטנה ומתייחסת לעומת זאת לבן הבכור כאל גדול. דבר זה קורה לעיתים קרובות כאשר נולד עוד ילד ואז מיידית ההורים מצפים מהבכור לגדול והתנהג כילד גדול. עם זאת, הבן הגדול שלך עדיין קטן בעצמו וזקוק לקירבה ולנוכחות שלכם. אם שניהם יהיו באותו החדר , סביר להניח שהוא יקנא פחות ופחות ייגש למיטה שלכם. אך מעבר לכל אלו, אני מרגישה שחשוב כי תבדקי ותנסי לשאול את עצמך האם העובדה שבתך לא הולכת עדיין היא באמת הסיבה היחידה לכך שאת מתקשה להעביר אותה לחדר יחד איתו? אולי לך קשה להיפרד ממנה ואת זקוקה לנוכחות שלה איתך במיטה? לפעמים שינה של ילד איתנו במיטה קשורה גם לצורך במרחק בין בני הזוג.
בכל מקרה, בגילו של בנך על מנת לעזור לו להרדם ולישון טוב יותר, לעיתים קרובות עוזר לעשות טקס השכבה לישון, עם סדר יום קבוע, ארוחת ערב טובה ומקלחת ואח"כ סיפור. חשוב לשבת לידו עד שהוא נרגע. אפשר לתת לו חפץ או בובה שהוא אוהב ולהדגיש ולומר לו כי אתם בחדר הסמוך ומקשיבים לו ושומרים עליו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)