פחדים וחרדות אצל ילד בן 6.9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים וחרדות אצל ילד בן 6.9
    סיגי
    20/01/2009

בני עוד מעט בן 7 בימים האחרונים התחיל לגלות חרדות ופחדים פתאום התחיל לספר לי דברים שלא ידעתי למשל שלקח לילד בביה"ס קלפים מבלי שהילד יודע ופתאום כל הדברים האלה מפריעים לו וחוזרים לו במוח שוב ושוב הוא טוחן את הדברים האלה ומודיע לי שעשה דבר לא יפה וזה מפריע לו מאוד דבר נוסף כשהוא מקבל שיעורים ולא תמיד בטוח בעצמו במה שהוא רושם מבקש לברר עם ילד אחר האם זה אכן נכון למרות שרשם נכון את מה שצריך להכין שיעורים ורק אחרי שמקבל תשובה שזה אכן נכון הוא נרגע כי עם לא זה יכול להתבטא בבכי היסטרי דבר נוסף עם הוא התנהג לא יפה לאחותו אז הוא מודיע שוב ושוב שלא היה בסדר וכנראה שהוא זה שהתחיל את הריב בינהם ולא היא למרות שלפעמים זו אחותו שהתחילה בריב דוגמא נוספת היה צריך ללכת לישון אצל הסבא והסבתא הגיע אליהם הסבא קילח אותו ופתאום שבעלי היה צריך ללכת הילד התחיל לבכות שרוצה ללכת הביתה ולא רוצה לישון אצל הסבא והסבתא וכשהגיע הביתה אמר לי שהוא לא מרגיש בנוח שגרם לסבא לעשות עבודה קשה על זה שהוא קילח אותו והוא החליט שהוא רוצה ללכת הביתה וחוזר שוב ושוב ולמרות שהתקשר לסבא וביקש סליחה זה לא הירפא ממנו ויש דברים נוספים כגון זה רציתי לדעת ממה זה נובע ברצוני לציין שאנחנו הורים ל-3 ילדים כאשר יש לו אחות בת 4.5 שנים ואח נוסף בן 3 חודשים ממה השינוי הדרסטי שעובר על הילד אני מאוד מודאגת אשמח לקבל תשובה או כל דבר שאפשר להקל על הילד כי אני רואה ילד סובל תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחרדות אצל ילד בן 6.9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים וחרדות אצל ילד בן 6.9

סיגי
    25/01/2009

למה לא קיבלתי עדיין תשובה לשאלתי מתאריך 20.01 אשמח לקבל תשובה בהקדם. בתודה סיגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגי

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

פחדים וחרדות בגילו של בנך הינם תופעה שכיחה ונפוצה מאוד. אני מבינה ממך שהפחדים והחרדות החלו לאחרונה כאשר הוא נוטה לבדוק שוב ושוב כל מיני דברים, בעיקר במצבים בהם הוא מרגיש שהוא התנהג לא יפה ואולי הוא מרגיש שמגיע לו עונש על משהו. התנהגות זו אכן מבציעה על כך שהוא במתח ולחץ מסוים .מאחר וזה התחיל ממש בימים האחרונים, כדאי לבדוק אם אולי קרה משהו שמטריד אותו או מציק לו. לדעתי כדאי שת נסי לשבת איתו בערב כשאת והוא רגועים ולומר לו שאת רואה שבימים האחרונים הוא יותר מתוח ואת רוצה לדעת אם יש משהו שמציק לו או מטריד אותו שקרה בבית או אולי בבית הספר. לפעמים חרדה נגרמת לא כתוצאה ממשהו שקרה בפועל אלא ממחשבות שיש לו אולי על דברים שיכולים לקרות. הרבה מהילידים כרגע פיתחו חרדות ופחדים שונים גם לאור המצב הבטחוני שהיה בארץ ושכולנו נחשפנו אליו גם הילדים. כמו כן, אני מבינה ממך שמלבדו יש לך עוד בת ותינוק קטן בבית. סביר להניח שבאופן כללי בבית יש פחות זמן אליו כרגע, ואולי גם זה מציק לו באיזשהו אופן, כאשר הוא זקוק כרגע לתמיכה ולזמן איכות איתך ועם אבא. לכן, כדי להבין יותר טוב מה קרה לו חשוב לשוחח איתו. וכן אם הפחדים ממשיכים חשוב גם לבדוק עם המורה שלו אם גם היא רואה שינוי כלשהי בהתנהגות שלו בבית הספר. אם הקושי ממשיךף והוא לא נרגע אפשר להייעץ עם הפסיכולוגית בבית הספר או לפנות לייעוץ פרטי. בכל מקרה ככל שאת תהיי רגועה יותר כך גם הוא יהיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחששות אצל ילד בן 6.9

סיגי
    02/02/2009

למיכל היי קודם כל תודה על התשובה אבל ניסיתי לשבת איתו בערב ולשוחח איתו על מה שמפריע לו ואם זה בבית הספר או אולי בבית או שהוא כועס עלינו ההורים אבל הוא אמר שבבית הספר אף אחד לא מציק לו והכל בסדר ושהוא לא כועס עלינו אבל הוא מרגיש את כל מה שהוא עשה שזה מציק לו ומעצבן אותו ושהוא לא היה בסדר. ניסיתי גם לדבר עם המורה שלו והיא לא רואה שום שינוי אצל הילד וסיפרתי לה את המצב והיא אכן שוחחה עימו כי בני סיפר לי שיום אחד המורה קראה לו ושאלה אותו מה מציק לו והוא סיפר לה קצת מהסיפורים אבל לא הכל ואז שחזר הביתה שאל אותי אם אני דיברתי עם המורה בעניין ואמרתי לו שלא אז הוא אומר לי אז איך היא הבחינה שמשהו מציק לי אז אמרתי לו שהיא מורה ומורים מבחינים בזה אבל מאז לא דיברתי עם המורה ולא ראיתי אותה. ברצוני להוסיף שמאחר ואני בחופשת לידה כרגע אז בני נמצא איתי כל יום אחרי הביה"ס ואני נותנת לו את מלוא תשומת הלב אני יושבת איתו מכינה שיעורי בית מדברת איתו והבת נמצאת בצהרון ככה ששזה רק אני והוא אבל נכון שמאחר ויש לי תינוק קטן אז לפעמים אין לי את כל הזמן בשבילו ולפעמים שהוא מכין שיעורים אז אני מקלחת את התינוק והולכת להחליף טיטול והוא רודף אחרי בבית עם השיעורים שלו ולא מנסה לשבת איתם לבד רק שאני אהיה לידו כל הזמן. ביום שבת האחרון בעלי ישב איתו והם ראו ביחד כדורגל ואז בעלי שאל אותו אם אוהב את אמא ואבא והוא אמר לו אני לא יודע אם אני אוהב אותכם אני רוצה לאהוב אותכם אבל אני לא יודע אם זה נכון או לא. ניסיתי לשוחח עימו בעניין והוא אמר לי אמא אני רוצה לאהוב אותכם אבל לא יודע עם זה כן או לא האם יכול להיות שזה משהו שנגרם לו מאיתנו החוסר בטחון הזה? לא יודעת בכל זאת פניתי גם לרופא והוא אומר שכנראה זו בעיה רגשית ושכרגע אני אעזוב את העניין אבל יעשה מעקב בעניין הזה. ולכן החלטתי לעשות למעקב ובמידה וזה ימשיך לפנות לפסיכולוגית של הביה"ס כדי לברר את הסוגיה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו