מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר בטחון - עזרה דחוף!ליאת21/01/2009
אני אם לבן 5 ובת 2. יש לי בעיה עם הבן לגבי חוסר בטחון עם חברים. ילד לא אלים ואנטי כוחני בעליל. אתן 2 דוגמאות מיני רבות שמשקפות את המצב: 1. היום הוא חזר מן הגן וסיפר שאחת הבנות בגן הרביצה לו בעקבות מילה שזרק לה (לא קללה, משהו דמיוני). ולאחר מכן קראה לו פחדן. כששאלתי למה לדעתו קראה לו כך הוא אמר שהוא התרחק כשהרביצה לו. 2. כששיחק לידי באחת הפעמים עם בן דודו בן גילו ( וגם פעם אחרת עם חבר מהגן), סירב לשתף פעולה ברעיון שבן דודו הציע, ואז השני אמר לו שהוא לא יהיה חבר שלו יותר. מיד הוא התחיל להתנצל ולהתרפק עליו למרות שלא היתה סיבה להתנצלות. התנהגות זו גורמת לי חוסר אונים ואני ממש עוצרת את עצמי מלכעוס עליו, למרות שכבר עשיתי זאת בעבר. שאלתי היא למה זה קורה לו, על מה התנהגות זו מעידה וכיצד אני כהורה יכולה לעזור לו להתגבר על זה? האם ייתכן כי זה בעקבות חינוך קפדני מידי על ידינו ההורים? (גם מאחותו הוא מתרחק כשהיא מנסה להרים עליו יד וגם מצליחה. הוא לעיתים דוחף אותה וחוטף לה דברים אבל לא עד כדי מכות) אבקש את עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונפליקטים חברתיים
זהורית אסולין שמחון23/01/2009נשמע שבנך מנסה להמנע מעימות ומקונפליקט ועל כן לעיתים מוכן לותר על רצונותיו. חשוב לעזור לו להבין שיש מקומות שמתאים לוותר ולהתפשר ויש מקומות שהוא יכול לעמוד על שלו מבלי להיות אלים, אולי לעודד את התנהגותו של המנעות ממכות אך לתת לו כלים להתמודד עם הסיטואציות הללו. נסי להזמין לו חברים הביתה ולפרקים לתווך לו את הקושי לעזור לו למצוא כלים להיות בקשר חברתי מבלי להכנע ולהתרפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)