התלבטות לגביי עליה לכיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגביי עליה לכיתה א'
    קרויטורו אילנ
    22/01/2009

שלום וברכה, ברצוני להציג סוגייה מסויימת: ביתי בת 5 ( ילידת 7/2/2004) לומדת בגן חובה, ברור לי לגמריי שהיא אינה נמצאת בשנתון של העולים לכיתה א' בשנה הבאה. אבל... לאחר שיחה עם הגננת וגם מהיכרותי עם הילדה ,היא מוכנה מבחינה יכולת קוגנטיבית מעלומעבר למצופה , ועוברת מבחינת יכולת התפיסה והידע שלה ילדים אחרים בגן שעולים לא' בשנה הקרובה. אין לי כוונה "לדחוף" אותה קדימה ואני גם לא לחוצה , אך השאלה הגדולה היא : האם אני יכולה לפנות לאבחון פסיכולוגי שיאבחן גם את הצד הריגשי שלה וגם את היכולות הקוגנטיביות, כי הריי היא"פיספסה " את השנתון בדיוק בחודש. חשוב לציין כי הילדה בוגרת , עצמאית , חברותית. תודה מראש אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה לכיתה א'

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

על מנת לקבל החלטה האם להקפיץ כיתה כדאי לבחון שהילד בשל לכך לא רק ברמה הלימודית, השכלית והקוגנטיבית אלא גם ברמה הרגשית והחברתית ועל כן הייתי ממליצה לפנות לאבחון כדי שייסייע לבחון האם אכן היא בשלה בכל המישורים והרמות לעלות כיתה. כמו כן בשביל החלטה כזו תדרשי לאבחון כיוון שאם אינני טועה משרד החינוך דורש זאת במצבים מהסוג הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו