בעיות פסיכולוגיות בגיל שלוש??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות פסיכולוגיות בגיל שלוש??
    שרון
    24/01/2009

בתי בת 3 וחודשיים והיא מאד מפותחת שכלית לגילה (כל אמא אומרת את זה...). היום היא אמרה משפט שפשוט הוציא אותי משיווי משקל ומאד מדאיג אותי... היא שיחקה עם אחת הדלתות ואמרתי לה שתיזהר שהאצבעות שלה לא ייתפסו בדלת. היא, בתגובה, כאילו ניסתה לראות איך זה יכול לקרות, ושמה את האצבעות והתחילה לסגור את הדלת... אני כמובן עצרתי אותה והיא אמרה לי "אני רוצה להכאיב לעצמי, אני לא אוהבת אותי".... אני הייתי המומה מזה - לא ייתכן שהיא שמעה את זה בשום מקום - לא בגן, לא בבית (היא בת יחידה), לא מאנשים סביבה... ניסיתי לשאול אותה למה היא לא אוהבת את עצמה אבל לא הצלחתי לתקשר איתה בנושא - ברור לי שזה ממש לא מתאים לגילה ולא ציפיתי שהיא תענה לשאלה כזו בגילה. היא ילדה כל כך שמחה, חייכנית וחברותית ! אבל, לא האמנתי למשמע אוזניי וזה רודף אותי כל היום... האם זה יכול לקרות בגיל כזה? נראה לי לגמרי לא מציאותי! אולי היא התכוונה להגיד משהו אחר? מה עליי לעשות? האם זה יכול להיות רמז למה שמחכה לנו בגיל מאוחר יותר....?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אהבה

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

לכל אדם יש רגעים בחייו שהידיעה שהוא אהוב מתערערת בתוכו לעיתים, וזה לא בהכרח קשור לאובדן אהבה ממשי. ביתך בדקה עד כמה היא יקרה לך, עד כמה היא חשובה לך ועד כמה תמשיכי לדאוג לה ולאהוב אותה ולשמור על בטחונה גם אם היא לא חשה אהובה. אין זה מרמז דבר וחצי דבר על עתידה. כשתהיי רגועה יותר נסי לדובב אותה שתסביר לך מדוע חשה כך , מתי חשה זאת ומה יעזור לה לחוש אהובה ברגעים כאלו (חיבוק שלך, נשיקה, שיחה או כל דבר אחר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו