מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פדנטיות אצל ילד בן שנתיים ושבעלבנת25/01/2009
שלום וברכה, בני בן שנתיים ושבע, ילד נפלא וחכם. כושר ביטוי מעל לגילו, בוגר ובסה"כ חיובי מאד. יש בעיה אחת סדרתית שפשוט מקשה על התפקוד היומיומי שלנו: המון דברים מפריעים לו כשהם לא מסודרים כמו שהוא רוצה. הסמיכה לא ישרה מספיק, השרוול נרטב וזה מציק לו, הכובע והמעיל לא יושבים נכון, הגרביים מציקות, והנעליים "לא עובדות"( כלשונו...). במעון הדברים כלל לא באים לידי ביטוי וכל הבעיה מתחילה בבית... אני לא יודעת אם זה משהו שקשור לריפוי בעיסוק או משהו שהזמן יעשה את שלו... ויכול להיות שהוא פשוט "פדנט" מידי" ובסוף הוא יבין שלא הכל צריך להיות מושלם. אני מותשת מהעניין מאד. וכבר לא יודעת איך להתמודד עם זה זקוקה לעיצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדנטיות אצל ילד בן שנתיים ושבע
ד''ר שירי שדה שרביט25/01/2009לבנת שלום,
בנך בודק את מידת יכולתו להשפיע על המבוגרים הקרובים לו - אתם. הוא מעוניין שהדברים יסתדרו/יתארגנו בדרך מסוימת, ומנסה להפעיל עליכם שליטה על-מנת לחוש שהוא הדמות החזקה יותר בבית. לא ברור לי אם הוא באמת זקוק לכך שהכל יהיה מושלם, או שהוא מצא דרך די טובה ללחוץ על המבוגרים.
אני חושבת שהדרך אותה מצא היא די חיובית, בעיקרון, כי הוא לא הולך נגד החוקים ומורד בכם, אלא מנסה להכפיף אתכם לחוקים נוקשים מאוד. בכל מקרה, אחד מהתפקידים ההוריים הוא לנהל את הבית כראות עיניהם של ההורים, ולא הילדים. חשוב שתסבירו לבנכם כי הסדר בו אתם נוקטים הינו אחריותכם, וכי גבולות ההשפעה שלו הם מוגבלים. למשל, יכול לסדר את השמיכה שלו כפי שרוצה, אך לא את השמיכה שלכם.
בנוסף, הטענות שציינת מרמזות על קושי חושי של הילד, אולי סביב רגישות מוגברת למגע. מומלץ ביותר לבחון זאת במסגרת של ריפוי בעיסוק.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)