חלומות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חלומות
    אורה פ
    25/01/2009

לאנשי הצוות הנכבדים, יש לי בן בגיל שנתיים וחודשיים. בזמן האחרון הוא מדבר מתוך שינה. זה נשמע שהוא חולם . מה שמטריד אותי זה שהדיבורים הם בדרך כלל: "לא רוצה, לא רוצה" או למשל: "זה שלי, זה שלי" ועוד , כך שברור שהוא חולם על סיטואציה שלילית מבחינתו. לעיתים גם בוכה מתוך שינה,תוך כדי דיבור כנ"ל. האם ילדים בגיל שנתיים וחודשיים חולמים? מה זה אומר שבני חולם חלומות בהן בדר"כ הסיטואציה "שלילית"? האם העובדה שהחלומות "רעים" מצביעה שלא טוב לו בגן? (נמצא בגן משעה 7:00 בבוקר ועד 16:30 אחר הצהריים. האם זה נפוץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלומות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלומות בגיל שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

טובה שלום,
    חלומות סוערים וגם ביעותי לילה מתחילים בסביבות הגיל של בנך.
    הראייה הפסיכולוגית על חלומות מבינה אותם כאחת מהדרכים של האדם, לעבד את מה שאירע במהלך היום, ולהתמודד עם רגשות ומחשבות שמעסיקים אותו. לפיכך בחלומות יש תכנים רבים, ולעתים אלו השליליים בולטים יותר.
    תוכלי לדעת אם לבנך טוב בגן במספר דרכים: ראשית, תוכלי לשאול אותו ישירות, בהתחשב בגילו. שנית, צפי בהתנהגותו בדרך לגן ובחזרה ממנו, והתרשמי באיזו מידה הוא שמח להגיע ולשהות בו. בנוסף, אם את מוטרדת מדבר כלשהוא בגן, כדאי לשוחח על כך עם הגננת ועם הסייעות, שייתנו לך תמונה רחבה על התנהגותו. אולם החלומות אינם גורם יחיד המעיד על מצוקה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו