ילד לא חברותי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד לא חברותי
    מיכל
    26/01/2009

בני בן 45 הוא ילד מקסים, חכם מאוד וטוב לב. הוא סובל מבעיה חברתית. קשה לו להיות "אחד מהחברה" הוא משחק מדי פעם עם ילדים בגן אך אין לו גם בעה לשבת לבד זמן רב! מצד שני הוא שמח שבאים אליו חברים מהגן ולכן אני משתדלת להתמיד במנהג זה. חשוב לציין שיש לו עולם דימיוני שהוא נשאב לתוכו המון וזה יוצר לו נתק מהסובב אותו. בנוסף הוא סובל מביעית מגע קלה ולכן הוא לא אוהב לשחק בתופסת על כל הילדים עוד משחקים דומה. כיצד עליי לנהוג עמו? מתי ייעלם הנושא של העולם הדימיוני שתופס חלק נכבד בחייו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא חברותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד לא חברותי

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

שלום מיכל
    חשוב לי לציין כי גם בכותרת וגם בתוכן ההודעה חזרת וציינת כי לבנך בעיה חברתית וכי הוא לא חברותי. עם זאת, נשמע לי מדברייך שבסה"כ יש לו חברים שגם שמחים לבוא אליו וכי הוא מוכן ושמח לארח אותם. כמו כן, גם בגן הוא אוהב לשחק עם ילדים אחרים . מכאן משתמע כבר כי בסה"כ בנך הוא כן ילד בעל חברים. חשוב לזכור כי לא כל הילדים זקוקים להמון חברים וזה בסדר גמור שבחלק מהזמן הוא יעדיף לשחק לבד. טוב שאת מזמינה חברים אליכם הביתה, המשיכי בכך אין ספק שזה מחזק את בטחונו החברתי. את יכולה גם לקחת אותו לביתם של ילדים מהגן בשעות אחה"צ וכן לרשום אותו לחוג בו נמצאים עוד ילדים מהגן. כל אלו יגבירו את ההזדמנויות למפגשים חברתיים. דבר נוסף, שאת יכולה לעשות הוא לשוחח עם הגננת בגן ולהתייחס לחשש שלך ביחס למצבו החברתי. הגננת עצמה יכולה לספר לך כיצד היא רואה את הדברים בגן וכן לחזק אותו אם יש צורך, למשל, על ידי כך שתעניק לו תפקידים שונים בגן ביחד עם ילד נוסף כדי שיהיה פחות לבד. במצבים בהם נראה לה שהוא שקוע זמן רב במשחק עצמי היא יכולה לעודד אותו לגשת ולשחק עם ילדים אחרים שהוא חבר שלהם ולתת להם מטלות שונות וכדומה כמו כן, הגננת יכולה להושיב אותו ליד ילדים שהוא מתחבר איתם וכדומה. באשר לעולם הדמיון, מדובר בתופעה שכיחה ונורמטיבית מאוד בגילו של בנך. ילדים רבים בגילו ממציאים לעצמם משחקי דמיון זהו שלב חשוב ונורמטיבי מבחינת ההתפתחות. לכן, חשוב לא לבקר אותו על כך ולא למנוע ממנו לשחק במשחקים מהסוג הזה. באשר לבעיית המגע אני ממליצה לך לפנות למרפאה בעיסוק, אפשר לעשות זאת דרך קופת החולים כדי לבדוק זאת יותר לעומק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו