קשיים חברתיים - כיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים - כיתה א'
    גל
    26/01/2009

שלןם, ביתי בת 6.5 חכמה חברותית ומלאת שמחה, הסתדרה נפלא בגן ותמיד היתה מוקפת חברים. עם המעבר לכיתה א' והעובדה כי בכיתה יש "חבורה" דומיננטית וחזקה שהגיעה כקבוצה מגן חובה, היא חשה לא שייכת ולא משתלבת. נסיונות לתת לה עיצות כיצד ניתן להתקרב לבנות "שתמיד עומדות יחד ותמיד מדברות רק אל מי שבחבורה" לא פותרים את הקושי. אציין שיש בה נוקשות מסויימת ורצון בשליטה למשל: אם היא נכנסת לכיתה והילדים מתוגדדים, היא לא תיגש לראות מה קורה אלא, תתישב, תסדר את התיק במקום נגיש, תארגן לעצמה את הפינה שלה ותחכה לצלצול. לעיתים כשמציעים לה לבוא לשחק היא מסרבת.. כיצד לעזור לה? ועדיין, לתת לה תחושה שהיא טובה ומוצלחת גם אם אינה חלק מה"חבורה" אציין שהיא תלמידה טובה , המורה מציינת שטוב לה ושהיא מעורה ומשתתפת. תודהנ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים - כיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

שלום עדי
    קודם כל נשמע לי שלביתך הרבה כוחות ויכולות. כפי שאת מתארת היא ילדה חברותית וחכמה שידעה לרכוש לעצמה חברים בגן ואפילו לא מעט. גם המורה מציינת כי בסה"כ היא תלמידה טובה ועל אף הקושי שהיא חווה מבחינה חברתית תפקודה הלימודי לא נפגע וזה חשוב מאוד ומצביע על כך שהיא מתמודדת די טוב עם הקושי. הסתגלות לכיתה א' היא קשה מאחר ומדובר הן בצורך להתסגל לילדים חדשים, וכן למורה ולמסגרת בעלת חוקים ונורמות השונים מהגן. לכן, לעיתים ההסתגלות לוקחת זמן. אני מאמינה כי גם כאשר בתך נכנסה לגן לקח לה זמן כלשהו לרכוש חברות וחברים. גם כעת זה טבעי, בפרט אם בכיתה יש חבורת ילדים שהגיעה מגובשת כבר , למצוא את עצמה חברתית. האופן שאת מתארת שהיא מגיבה למשל כאשר היא נמנעת מלגשת לחבורה בבוקר ולהתקרב אליהם הוא טבעי. אני לא בטוחה שזו נוקשות, אולי היא פשוט שומרת על עצמה לא להיפגע ומנסה קודם לבחון טוב יותר את הסביבה לפני שהיא מתחילה לפעול וזה בסדר גמור. תחשבי על עצמך אם היית במקומה במקום עבודה חדש בו היו כבר אנשים המכירים היטב וסגורים בתוך עצמם. זה לא פשוט לנו כמבוגרים וכך גם לה. לכן, חשוב להיות סבלניים ורגועים ואם את תזכרי את היכולות שלה ועד כמה היא מותלחת ותחזקי אותה על כך ופחות בקושי היא עצמה לא תחוש לחץ ואני מאמינה כי בהדרגה תמצא את עצמה חברתית. זכרי את העובדה שהיא הסתדרה גם בגן ולכן סביר שגם עכשיו היא עצמה תהיה רגועה יותר ותמצא את מקומה החברתי בהדרגה.
    בינתיים, יחד עם מתן אלטרנטיבות ועיצות כיצד לפעול תיארוטית במצבים בהם היא מנסה להתקרב ולא מצליחה, הייתי מנסה להציע לה בפועל להזמין הביתה אחה"צ חברות מהכיתה שהיא מעוניינת בהן. מפגשים מסוג זה יכולים לחזק את הקשרים שלה עם הבנות לא בתוך מפגש עם הרבה בנות ביחד אלא אחד על אחד. אפשר גם שהמורה עצמה תעזור לה להתקרב לבנות בכיתה שהיא חשה שיכולות להתאים לביתך כדי לחזק אותה חברתית, למשל על ידי כך שתושחב אותה ליד אחת מהילות הללו שבתך רוצה להתחבר איתן, או לתת לה לבצע מטלות עם ילדים מהכיתה. . אם יש חוג כלשהו שבתך מעוניינת בו כדאי לנסות למצוא חוד שיש בו גם בנות מהכיתה , דבר שגם עוזר חברתית. כמו כן, חשוב לי לציין כי סביר להניח כי מלבד אותה חברוה מגובשת בטח יש עוד הרבהילדים בכיתה שגם הם הגיעו לבד וגם שם היא וודאי יכולה למצוא חברים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת : ) (לת

גל
    28/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו