מעבר גן באמצע שנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר גן באמצע שנה
    מאי
    26/01/2009

בני בן שנתיים ו-7 חודשים. הוא הולך לגן פרטי מגיל שנה ו-3 חודשים. אני מאוד מרוצה מהגן. בני חברותי מאוד, שמח ומדבר שוטף. אני שוקלת להעביר אותו בעוד כחודש למעון של ויצו מסיבות כלכליות. בספטמבר הוא בכל מקרה עובר לגן עיריה או למעון של ויצו. קיבלתי המלצות טובות על המעון של ויצו, אבל אני מאוד חוששת להעביר אותו באמצע שנה. האם זה עלול לפגוע בו? הקבוצה בויצו גדולה יותר (30 ילדים לעומת 20 ילדים בגן הפרטי). אני ממש אובדת עצות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר גן באמצע שנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר גן

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

אני מבינה את הקושי והחשש להעביר את בנך גן. זה נכון כי מעבר באמצע השנה הוא לפעמים פחות מומלץ מאחר ובנך כבר הסתגל ורגיל למסגרת הגנית הנוכחית וכעת עליו להסתגל לגן אחר. עם זאת, לעיתים אנחנו נאלצים מסיבות שונות לבצע שינויים שאינם אידיאליים עבורינו או עבור הילדים , אך זוהי המציאות, וזה בסדר, ואין זה אומר כי הדבר יפגע בו. בסה"כ את מתארת את בנך כילד חברותי ושמח עם יכולות קוגניטיביות טובות. אילו וודאי יעזור לו להתשלב במסגרת הגנית החדשה. הדבר החשוב הוא לעשות לו הכנה על ידי כך שתושחחי איתו, תכיני אותו לקראת המעבר ותאמרי לו כי הוא עומד לעבוד לגן חדש. הדגיש את הדברים הטובים, הילדים החדשים שהוא יכיר והגננות החדשות. חשוב כי בגן הנוכחי הגננות והילדים יפרדו ממנו, על מנת שזה לא יהיה כאילו הוא נעלם או הן נעלמו מבלי שנעשתה פרידה. חשוב כי תבואי איתו לגן החדש ותהיי איתו שם בהתחלה. בימים הראשונים עדיף להשאיר אותו ליום קצר ולא ישר ליום ארוך. חשוב כי הגננות יהיו מוכנות ופנויות לקלוט אותו. אם הגן הוא באיזור מגוריכם ואת מכירה ילדים שנמצאים שם כדאי להפגיש אותו אם ילדים מהגן, אולי להזמין אליכם הביתה על מנת שהוא ירגיש כי יש לו בגן פנים מוכרות וחברים שהוא כבר מכיר קצת. אלו יכולים לרכך את המעבר ולעשות אותו קל יותר. חשוב כי את תרגישי שלמה ורגועה עם המעבר גן על מנת שהוא ירגיש רגוע. זכרי כי הרבהילדים מתחילים גן עירייה בטרום טרום חובה בו יש כשלושים ילדים ולרוב ילדים מסתגלים ומתסדרים היטב בגילאים אלו ופחות זקוקים לטיפול של הרבה גננות ויחס אישי. הקושי והחשש הוא לרוב יותר שלנו ההורים ופחות של הילדים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו