ילד בן 5.5 שמציק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5.5 שמציק
    סיגל
    26/01/2009

הבן שלי נחשב לילד עדין ורגיש לפי תיאור הגננת , לפני שנה וחצי נולדה לו אחות , הוא ילד מקסים ואני משתדלת להעניק לו חום ואהבה והקשבה כשאני איתו לבד הוא מקסים אבל שהוא ואחותו ביחד הוא כל הזמן מציק לה לפעמים גם לי מאוד קשה לי להתמודד איתו אני מבקשת כמה פעמים עד שאני מאבדת סבלנות וצועקת הוא מתקרב נוגע בפנים בשערות , לפי תיאור הגננת הוא ילד אדיב שאהוב על ילדי הגן אך ציינה שלאחרונה קשה לו לגשת לפינות הגן לבד והיא מכוונת אותו ןהיא ציינה שזה טוב שזה קורה עכשיו מכיוון שהיא תעזור לו , הוא ילד שיודע לתת אהבה ומקבל השנה בגן יש קצת בעיות כי בתחילת שנה לפי דעתי כלומר לפי הסיפורים שלו הוא היה פראייר ולכן רשמתי אותו לחוג אומניות לחימה דבר שלא היה קיים שנים קודמות האם זה שהוא מציק הוא במצוקה שרוצה יותר תשומת לב? אני באמת אמא שמחבקת שמחזקת שמנשקת מה אני יכולה לעשות הענין מאוד מטריד אותי ?מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5.5 שמציק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לסיגל

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

ידלים רבים מציקים לאחותם הקטנה. הצקות אלו הן טבעיות מאוד ולרוב נובעות באמת מקינאה שהיא טבעית. בתך הקטנה היחא בגיל שמעורר הרבה קינאה מאחר וזהו גיל שיחסית היא מתוקה ומושכת הרבה תגובות חיוביות מהסביבה. ולכן, יתכן והוא מרגיש זאת ומעוניין לקבל תשומת לב בעצמו, ומציק לה גם כדי לקבל תשומת לב שלילית. לכן, חשוב כי באמת, כמו שאת עושה, תהיי איתו לעפמים לבד, רק שניכם, אולי יום מסויים בשובע תמצאו לכם זמן מיוחד לשניכם בו את רק איתו, שחקת איתו או הולכת איתו לפעילולת מיוחדת מחוץ לבית. בנוסף, חשוב כי אם את מרגישה שהצצקות מוגזמות תשוחחי איתו לא תוך כדי ההצקות אלא כששניכם רגועים, אולי לפני השינה, ותאמרי לו שאת שמה לב שהוא מציק הרבה לאחותו . נסי לתת לו לומר מה הוא מרגיש , מדוע הוא מציק. את יכולה לומר לו שהרבה אחים מקנאים לפעמים באחות הקטנה וכועסים על זה שעכשיו לאמא יש פחות זמן אולי אליהם או שהיא משחקת לו במשחקים וכדומה . אימרי לו שמותר לו לכעוס אבל שאת לא מרשה לו להציק לה ואימרי לו מה לעשות כאשר היא עושה דברים שמפריעים לו כמו לבוא אלייך ולומר לך על מנת שאת תוכלי לעזור לו. כאשר הוא כן מתנהג יפה שבחי אותו על כך וחזקי אותו. ביחס למתרחש בגן, פחות הבנתי מהו הקושי. נשמע שבסה"כ הגננת לא מרגישה שיש קושי חמור והיא מתמודדת איתו היטב. כמו כן, טוב שרשמת אותו לחוג אם זה מחזק את הבטחון שלו הפיזי והעצמי וובפרט אם הוא אוהב ללכת. אם הקושי נמשך ואת מוטרדת, אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוגית הגן.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו