פחדים הולכים וגוברים - ילדה בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים הולכים וגוברים - ילדה בת 8
    דנדי
    26/01/2009

שלום, ביתי בת ה-8 סובלת מפחדים שהולכים וגוברים. הנ"ל מתבטא בחלומות מפחידים, כל ערב לפני השינה אני נאלצת לשבת לידה וללטף אותה עד שתרדם. היא תמיד מתלוננת שמחשבות רעות נכנסות לה לראש והיא לא יכולה להפטר מהם. היא מנסה לחשוב על דף לבן כדי להמנע ממחשבות רעות כגון: גנבים. היא לא מוכנה ללכת לחדר לבד בייחוד עם חשוך, לא מוכנה להשאר לבד באף מקום, כל דפיקה בדלת או רשרוש מקפיץ אותה, היא לא תקום מהמיטה לבד אפילו לא לשרותים אם אני לא ילך איתה. חשוב לי לציין שלפני מס' חודשים עברנו דירת גן (מקומה 3) ואני מרגישה שהנ"ל רק הולך וגובר. היא תמיד פחדה אך לא בצורה כזאת. אשמח לקבל טיפ להתמודד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים גוברים

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

ילדים רבים חווים פחדים וחרדות אשר יכולים להופיע במצבי ערות או שינה . הפחדים לעיתים עשויים להיות ביטוי לאירועים שהילד עובר במהלך היום או באותה תקופה, כמו שינוי גן, מעבר דירה וכדומה. כפי שאת ציינת אתם עברתם דירה לאחרונה, דבר שהחלט מעורר פחדים לעיתים אצל ילדים. . לפעמים גם מדובר בתגובה לחוויות פנימיות שלא קשורות לאירועים חיצוניים שכל ילד חווה וזה נורמטיבי.
    ממה שאני מבינה בתך חולמת בלילות שוב ושוב חלומות רעים דבר שהוביל לפחד להירדם וללכת לישון, וקושי להירדם עקב החרדה שהיא מצויה בה. לא הבנתי מדברייך האם הפחד להיות לבד וליהאר לבד מתרחש גם בשאר שעות היום וא רק לפני השינה. בכל מקרה, כרגע, אני ממליצה דבר ראשון, בלילה עצמו, כאשר יש חלום רע והיא מתעוררת לשבת לידה ולהגיע אותה.
    שנית, לפני השינה אפשר לעזור לה על ידי יצירת טקס לפני השינה בו מקריאים לה סיפור ויושבים לצידה בהתחלה עד שהיא נרדמת.. השאירו אור מסוים בחדר או ליד החדר כדי שהיא תרגיש בטוחה יותר. ניתן בנוסף, לעשות טקס לפני השינה בו אתם מפזרים עליה אבקת קסמים שמביאה חלומות טובים ולדמיין איתה ביחד את ארץ החלומות הטובים ולחשוב איתה ביחד לפני השינה על דברים שמשמחים אותה. אפשר להציע לה שבכל פעם העולה מחשה רעה שתדמיין כאילו זה ערוץ בטלוויזיה וכדי להפסיק את המחשבה הרעה היא מחליפה ערוץ עפ השלט לערוץ שיש בו זרט עם דברים שהיא אוהבת ומרגיעים אותה.
    באשר לקושי להישאר לבד, הייתי במהלך היום עושה איתה דרך משחק חשיפה הדרגתית למצבים בהם היא נשארת לבד ורואה ששום דבר לא קורה. למשל שהיא בחדר ואת בהתחלה מחוץ לחדר ליד הדלת ואח"כ מתרחקת לאיזורים יותר רחוקים בבית.
    אם הפחדים ממשיכים ומתקיימם לא רק ללפני השינה, אלא גם ביום והיא ממשיכה לווסת את הפחדים
    עד כדי כך שהיא מתקשה לישון ונצמדת אליכם אני מציעה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג לגבי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לביתכם אשר ימוקד בחרדה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דנדי
    28/01/2009

תודה על התשובה. בכל ערב אני מקריאה סיפור חיובי כמובן שלא יכלול בתוכו תוכן שיכול ללוות אותה בלילה. מנסה להסביר לך שהיא יכולה לשלוט במחשבות שלה ולנסות לחשוב מחשבות חיוביות. בלילה שהיא מתעוררת אני שוכבת לישון לידה או לוקחת אתה איתי למיטה ולפעמים גם זה לא עוזר, לטענת דפיקות הלב ממשיכות לפעום מהחלום הלא נעים. הנ"ל קורה גם בשעות היום בצורה מתונה יותר אך בולטת. היא לא תשב לאכל לבד ארוחת בוקר במטבח שאני מתארגנת בחדר, היא תשתדל שאחותה תהיה לידה או שתשתדל לבקש שאכין לה דברים שהיא מראש יודעת שאני אצטרך להיות שם כגון טוסט/חביתה וכו. גם אם לפני כן ביקשה קורנפלקס והיא יודעת להכין לבדה היא תשנה את הדעה שלה כדי לגרום לי להיות לידה. אני גם שומעת את הצעדים שלה שהם תמיד מהירים כדי להגיע לחדר שלי כמה שיותר מהר. שיש לה חברה היא יכולה להיות לבד בחדר אבל לא לבד! האם את יכולה להמליץ על פסיכולוג/ית באיזור הצפון אשמח לקבל המלצה כזאת. תודה שוב על המענה המהיר. דנדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו