מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לישון לבדתופי26/01/2009
בני בן 3 ו-9 חודשים מסרב בכל תוקף לישון לבד מגיל שנתיים נסיונותינו כושלים להרגילו לישון לבד, נוכח תגובתו הקיצונית לעניין: בכי קורע לב בהיסטריה ופחד נוראי בעיניים, קשה לנו מאוד להתמודד מול תגובותיו לנסיונותינו ללמדו לישון לבד ועכשיו, לאחר שנולדה לו אחות-היום בת 5 חודשים המצב נעשה קשה עוד יותר כאשר הוא מצהיר כי הוא עוד קטן ורוצה להיות תינוק(להסב תשומת לב יתרה). אני עייפה , הלילות נעשים יותר קשים ואכן הוא נותן לי להרגיש שיש לי שני תינוקות בבית. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה לבד
מיכל לופו-שדה28/01/2009אני מבינה את הקושי שלך ושומעת עד כמה את עייפה. מדברייך אני מבינה שבנך מתקשה לישון במיטה שלו ורוצה לישון יחד איתכם במיטה. ילדים רבים מעדיפים לישון במיטה של אמא ואבא ונוטים לעבור למיטת הוריהם על מנת לחוש מוגנים ובטוחים יותר . יחד עם זאת, בנך אכן כבר די גדול וחשוב לעזור לו ללמוד לישון במיטה שלו ולחוש בטחון גם כשאתם לא לצידו. הדבר חשוב גם עבורכם כזוג, וגם עבורו, על מנת שירגיש טוב יותר וגדול יותר ויהנה מכך.
אני בטוחה שתגובות הבכי לו וכפי שאת אומרת הפחד בעיניים מקשים על הצבת הגבול בנושא ולכן את נוטה להעבירו שוב ושוב למיטה שלכם. יחד עם זאת, בכל פעם שאת מעבירה אותו את למעשה מחזקת אצלו את הפחד ואת הנטייה לעבור למיטה שלכם. על מנת שבנך ילמד לישון במיטה שלו עלייך להיות חזקה ועקבית . ככל שאת תהיי בטוחה יותר ושלמה עם החלטה להעיברו למיטה משלו כך התהליך יהיה לך ולבעלך קל יותר. חשוב כי גם בעלך ייקח חלק בתהליך ויעזור לך, מאחר ובהתחלה כמובן שבנך ינסה לעשות הכל כדי לחזור ולישון במיטתכם. עם זאת, מאחר והוא כבר גדול ויש כמובן עוד תינוקת בבית, חשוב כי תעזרו לו ללמדו לישון במיטה שלו ולהרגיש שהמיטה שלו היא מקום טוב ובטוח עבורו. אני ממליצה לך לדבר איתו על הנושא לא כשהוא בוכה ומפוחד אלא בזמן רגוע לשניכם ולומר לו כי את יודעת שהוא רגיל לישון איתכן אבל שהוא גדול ושיש לו מיטה משלו ושאת ואבא תעזור לו ללמוד לישון במיטה שלו בהדרגה. הדשגישו כי אתם ישנים בחדר הסמולך וקשובים לו וכי כאשר הוא יזדקק לכם תיגשו אליו. ניתן לשאול אותו מה הוא חושב שיעזור לו להירדם ולישון במיטה שלו ולהציע לו חפץ או בובה שמרגיעים אותו שהוא ילך איתם לישון. אפשר גם חפץ שלך או של אבא. עשו טקס הליכה לישון מסודר, עם ארוחה ומקלחת חמה ואח"כ הקריאו לו סיפור במיטה שלו. לאחר מכן בימים הראושנים בהתחלה כאשר הוא מנסה להירדם שבו לצידו ותנו לו יד כדי שירגיש את הנוכחות שלכם. אם הוא מתעורר בלילה גשו אליו ובהתחלה אם יהיה צורך עדיף שאחד מכם ישן לידו ולא שהוא יעבוד למיטה שלכם.
חשוב לי להדגיש כי ככל שאתם תהיו עקביים וברורים כך הוא יצליח לעבור למיטה שלו מהר יותר ויתרגל . אין לי ספק שלידת אחותו הקטנה מוסיפה כרגע לקושי. אם היא ישנה איתכםן במיטה אז כמובן שהקושי רק גובר מאחר ונוצר מצב בו שלושתכם בחדר אחד והוא בחדר לבדו. לכן, אני הייתי משכיה גם את הבת הקטנה בעריסה שלה ואולי אף מתחילה להעביר אותה לישון איתו בחדר כדי להראות לו שלכל אחד יש את המייטה שלו.
במקביל, מאחר ובאופן טבעי הוא מקנא באחותו הקטנה ומבטא צורך להיות קטן, דבר שהוא נפוץ ונורמטיבי מאוד לאחים בכורים שנולדת להם אחות קטנה, חשוב כי כן תאפשרי לו מצד אחד עדיין להיות קטן בדברים מסויימים ויחד עם זה תחזקי אותו על מצבים בהם הוא מתנהג כבוגר ותראי לו מהם הרווחים שיש לו מלהיות אח גדול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות לך
תופי28/01/2009תודה רבה לך על התשובה המספקת שמהווה חיזוק עבורי, ניסינו כבר הכל אך כנראה שלא מספיק. חייבים להתמיד ולהיות חזקים אתחיל בתהליך עם הצון מוטבציה, תודה לך על ההענות את עוזרת המון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)