מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צמצום והמנעותמיכל28/07/2007
בני בן 7 וחצי ועולה לכיתה ב'. מגיל קטן יש בו משהו פסיבי ועצלן (למרות שלכאורה אין ילדים עצלנים). הוא חכם וחזק מבחינה קוגניטיבית ומאד לא ספורטיבי, אבל גם בתחומים קוגניטיביים הוא מגלה עצלות. הוא קורא נפלא ומבין אך החליט שהוא לא אוהב לקרוא ולאחרונה גם מתנגד שנקריא לו. הצעתי לו שנלך לספרייה ביחד, אבל הוא מעוניין רק בסרטים.
אם לא היתי מגבילה אותו הוא היה רוב שעות היום מול הטלויזיה, במשחקי דמיון עם הלוחמים שלו, בסוני פלייסטישן ובמחשב. מבחינה חברתית הוא נפתח בכל שנה קצת יותר, אך עדיין מסתפק במעט חברים (ובמיוחד בחבר מסוים שגדול ממנו בשנה ומלווה אותו מגיל 4). אנחנו מנסים להלהיב אותו בכל מיני פעילויות ומאוד מתוסכלים שהוא לא מתלהב כמעט מכלום. גם מבחינת חוגים הוא לא מתלהב משום חוג ואנחנו אלה שדוחפים כל הזמן.
כעת בחופש הוא היה בקייטנה אחת כי לא הותרנו לו ברירות, אבל הוא לא מוכן ללכת לקיטנות נוספות. קניתי לו משחקי קופסא שונים וגם בהם הוא לא נוגע.
הוא לא ילד עצוב ובמה שהוא עושה הוא נהנה ואפילו שמח אבל לנו חשוב לחשוף אותו לכל מיני תחומים ופעילויות בחיים ולמנוע מצב של צמצום, חוסר מעש ופסיביות. זה מאד מפריע לנו.
אנחנו גם מודאגים שהצמצום הזה (במיוחד מבחינה ספורטיבית, אבל לא רק) יפגע בו מבחינה חברתית, וכבר ראינו שהילדים רוצים לעשות איתו כל מיני דברים והוא מתמקד במה שציינתי לעיל.
ברצוני לציין שמגיל קטן הוא לא התעניין במכוניות, כדור או אופניים ובעיקר בדמיון!!!
במקום שדברים כיפיים יזרמו מרצון והנאה (כמו טיול, או נסיעה משפחתית משותפת עם אופניים) יש עימותים וצורך להכריח לעיתים. זה פוגע ביחסים שלנו איתו וזה כואב לנו, אבל אנחנו מאוד מוטרדים ומתוסכלים מהתנהלותו.
מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה
מיכל28/07/2007
סליחה, אבל שכחתי לציין שהצמצום מתבטא גם בכל הקשור לאוכל.
במהלך השנים הוא הוריד עוד ועוד מאכלים אותם הוא אוכל ובנוסף, אם הוא מתרגל לאוכל מסוים שאני מכינה אז הוא מוכן לאכול אותו רק באופן הזה. זה מתסכל וקשה, שכן הוא לא אוכל כמעט כלום מחוץ לבית וזה מחייב אותי להכין לו כל יום בדיוק אותו הדבר!
שוב תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמצום והימנעות
שרון באומל28/07/2007שלום מיכל.
אני ממליצה בחום לגשת לאחד ממרכזי התפתחות הילד, פרטי או ציבורי, ולעבור איזשהיא בדיקה המשלבת אנשי מקצוע של ריפוי בעיסוק וכן הפאן הרגשי. ייתכן והרקע לצמצום הוא רגישות יתר בגרייה. דהיינו, הוא חווה כל גירוי כגירוי עודף: הטעם חזק יותר, קול חזק יותר וכו', וזה אל נעים לו ולכן הוא נמנע. אפשר לעזור לו אם יגלו את שורש הבעייה. נראה לי שאתםעשיתם מעל ומעבר מבחינה קונקרטית ורגשית על מנת לעודד אותו להיפתח לכל מיני תחומים - וזה לא עזר. זו הסיבה שאני ממליצה ישר על בדיקה מעמיקה של אנשי מקצוע (ומשולבת!!!! נראה לי שכאן זה יתאים).
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)