בני בן 4.8 התפרצויות זעם ואלימות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן 4.8 התפרצויות זעם ואלימות
    ענת
    27/01/2009

התנהגות בני השתנתה מאוד לאחרונה הוא מנסה את קצה גבולות היכולת שלי כל הזמן ואני מנסה להציב לו גבולות אבל לא תמיד זה עוזר זה בא לידי ביטוי בבכי היסטרי ובאלימות מה שלא קיים אצלנו בבית. בגן לפעמים הוא מרביץ ואני ממש לא יודעת איך להתמודד עם המצב יש לו אח בן 1.3 חודשים ואני משתדלת לתת לו את מלוא התשומת לב אני מנהלת איתו הרבה שיחות אבל זה לא עוזר (ויש לי המון סבלנות) מה גם שקורה משהו בגן אם הגננת כועסת בגלל שהוא הרביץ הוא לא מוכן לספר לי כביכול "אני אתמודד עם הבעיות שלי בחוץ" אני ממש נואשת אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות ואולי אם צריך לפנות לאיזשהו טיפול אודה לכם מאוד ענת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם

מיכל לופו-שדה
    28/01/2009

ילדים רבים נוטים להגיב בהתפרצויות זעם כאשר הם חשים כעס או תסכול. הדבר נובע מהצורך שלהם לבנות זהות נפרדת ולבחון את תגובת הסביבה שלהם וגם את הסמכות שלנו כהורים מולם. אל מול מצבים אלו חשוב מאוד לעזור לילד להירגע תוך הצבת גבול ברור. האיסור על אלימות והצבת הגבול מטרתה לא רק לשמור על הסובבים את הילד כי אם גם על הילד עצמו. אני בטוחה כי גם בנך, לאחר שהוא מתפרץ ומכה מרגיש אח"כ לא טוב. ילדים רבים מרגישים אשמה , חלק מרגישים לאחר ההתפרצות פחד מכך שאין אף מבוגר שמצליח לעצור אותם או לשמור עליהם , אחרים מרגישים בלבול וכו' . לכן, תפקידנו כהורים הוא להציב גבולות בצורה עקבית וחוזרת, מבלי לאבד שליטה, מתוך מטרה לשמור על הילד מפני ההתפרצויות שלו עצמו.
    לא תיארת כיצד ניסית עד עכשיו להתמודד עם המצב. למה התכוונת שאמרת שהצבת לו גבולות. כמו כן לא תיארת מה הוא עושה כשהוא מתפרץ? בכל מקרה מדברייך ,אם אני לא טועה, נשמע לי כי את מרבה לשוחח איתו ולדבר איתו. חשוב לשוחח עם הילד וטוב שאת מדברת עם בנך. עם זאת, בזמן ההתפרצות שיחות לא עוזרות מאחר והוא לא פנוי לשמוע אותך. חשוב כי כאשר הוא מרביץ או מתפרץ תעצרי אותו ותבהירי לו חד משמעית שזה אסור בבית. לפעמים אם צריך פיזית לעצור אותו ולשבת איתו עד שיירגע. חשוב לחזק אותו בימים ומצבים שהוא מתנהג יפה ולהפאר ולשבח אותו בפני הסביבה, מאחר וסביר להנחי כי גם הוא חש לא טוב עם הביקורת החוזרת כלפיו .
    ביחס למתרחש בגן, הניחי לגננת לטפל בזה וחשוב יותר כי את תגיבי ישירות לדברים להתנהגותו בבית.
    בנוסף, מאחר ואת מתארת כי השינוי בהתנהגות החל לאחרונה יתכן והדבר מצביע על קושי שהוא חווה או מתח מסוים עקב אירוע כלשהו שקרה לאחרונה. שוחחי עם הגננת ונסי לבדוק כיצד הוא מתנהג בגן , אולי בבית חל שינוי כלשהו שמטריד אותו. את יכולהגם לנסות ולברר זאת באחת השיחות איתו ולומר לו כי את רואה שלאחרונה הוא יותר כועס ומתפרץ הרבה ואולי משהו מציק לו או מטריד אותו. לעיתים ההתפרצויות נובעות מצורך של הילד לקבל תשומת לב ויחס מהסביבה, אפילו שלילי. האם יש לך זמן פנוי בו רק שניכם מבלים יחדיו?
    כל אלו יוכלו לעזור לך כדי לטפל טוב יותר במצבי ההתפרצות. אם הקושי ממשיך, את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית הגן או לפנות להדרכת הורים .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תופי
    28/01/2009

תודה רבה לך על התשובה המספקת שמהווה חיזוק עבורי, ניסינו כבר הכל אך כנראה שלא מספיק. חייבים להתמיד ולהיות חזקים אתחיל בתהליך עם הצון מוטבציה, תודה לך על ההענות את עוזרת המון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו