שינוי באופי והבתנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי באופי והבתנהגות
    אמא
    27/01/2009

בתי בת שנה וחצי ילדה שמחה מאוד, עצמאית ורגועה. היא נמצאת במסגרת מגיל 11 ח' ומאז ועד לשבועיים האחרונים היתה קופצת על הגננת שלה ואומרת לי להתראות בכיף. בשבועיים האחרונים היא לא רוצה לרדת לגן ולא רוצה שאעזוב אותה ומתחילה לבכות. הגננת אומרת לי שהיא נרגעת ישר כשהיא נכנסת ומבלה יפה בגן. למה זה קרה פתאום? דיברתי עם הגננת על זה זה ואמרה שזה טבעי וציינה ששום דבר לא מפריע או מציק לה כי בגן הזה כל הילדים ממושמעים ואין אלימות (גם אני הרגשתי את הכיף של הילדים שם). מצד שני, ועוד שאלה חשובה, תוך כדי ציור או משחק, היא לוקחת לילד /ה את הציור שלו ומתחילה לרוץ בגן - היא רוצה לשחק איתו וזה מפריע לילד. אני רוצה שהיא תתמקד בציור/משחק שלה ותהיה יותר מרוכזת. בבקשה ממכם לעזור ולהרגיע אותי בנושאים שציינתי ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי באופי והבתנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות

מיכל לופו-שדה
    28/01/2009

לאמא שלום
    ראשית, בתך הינה בגיל בו היא מתחילה לנסות ולבנות זהות נפרדת . הדבר יבוא לידי ביטוי בניסיונות גוברים לבצע ולעשות דברים בעצמה, בבדיקת הגבולות והתגובות שלכם ההורים והמבוגרים כלפיה, בהתפרצויות כעס ובכי במצבים בהם היא חשבה תסכול וכו'. כל אלו מהווים חלק מההתפתחות הנורמטיבית של ילדים ואין מה להיבהל מכך. נשמע לי כי למשל, כאשר היא רבה עם ילד בגן, אולי כי היא רוצה לשק איתו וזה מעצבן אותה שהוא לא פנוי אליה ואולי כי היא בודקת כיצד הגננת תגיב כאשר היא עושה זאת. בכל מקרה, אין מה להתרגש מכך . חשוב להסביר לה בצורה רגועה שאנחנו לא מפריעים לילד אחר ולעזור לה למצוא פתרון חלופי, כמו לגשת לילד אחר שרוצה לשחק איתה או למצוא לעצמה משחק אחר שמעניין אותה.
    באשר לפרידות בבוקר, ילדים רבים על אף שהסתגלו למסגרת הגנית וטוב להם בה, עוברים תקופות בהן הם מגלים יותר קושי להיפרד מההורים. בדיוק כפי שהגננת אמרה לך והיא צודקת, הדבר טבעי ולרוב חולף . אם את מרגישה בטוחה לגבי הגן והגננת, זכרי כי ככל שאת תהיי רוגעה יותר ותשדרי לה בטחון בה ובגננת הפרידות יהיו קלות יותר גם עבורה. חשוב כי זמן הפרידה, גם כאשר היא בוכה, ואין לי ספק שזה קשה, לא יהיה ארוך מאחר והיא יודעת שהבכי גורם לך להישאר ולכן לרוב היא תמשיך לבכות עד אשר תלכי. נסי להריגע אותה על ידי כך שתתני לה תחושת וודאות ושליטה גבוהה יותר, למשל, כדי לעזור לה תני לה חפץ שהיא אוהבת ומרגיע אותה, חבקי אותה בפרידה ואימרי לה מתי תחזרי לקחת אותה.
    כדי להרגיש בטוחה ורגועה יותר את תמיד יכולה גם לשוחח עם אמהות אחרות ולראות עד כמה התופעה טבעית ונפוצה ולרוב לא מצביעה על בעיה כלשהי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו