מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 6חלי29/01/2009
הבן שלי הוא בן 6 בכיתב א' לאחרונה אני תופסת אותו על הרבה שקרים קטנים, ואין לי מושג מה הסיבה לכך דוגמא: אני אומרת לו לקחת סכום מסויים של כסף והוא לוקח יותר ואומר שהוא לקח בדיוק מה שביקשתי אבל בעצם הוא לוקח כמה שהוא רוצה, או שאני שואלת אם הוא ציחצח שיניים או אומר שכן אבל אחך אומר שלא, אני שואלת אותו איפה מה שננתי לך הוא אומר שהוא לא יודע אחר כך הוא אומר שלקחו לו. אני לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת מתי להאמין ומתי לא, ויותר מכל אני לא יודעת מה הסיבה לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
זהורית אסולין שמחון31/01/2009ילדים בגיל זה נהנים לשקר. אחת מהסיבות לכך היא ההתרגשות בגילוי שמחשבותיהם אינן חשופות לעיני ההורה, ויש עולם שלם נסתר מההורה. מבחינה התפתחותית התנהגות זו מעידה על התפתחות תקינה בה הילד מבין שהוא אדם נפרד מהוריו. יחד עם זאת זוהי התנהגות מוסרית בעייתית הפוגעת באמון. ייתכן שבנך חושש מגילוי האמת ומתוצאותיו. על כן אני מציעה לשתף אותו ברגשותייך שכשהוא משקר כבר אינך יודעת מתי להאמין לו ואינך רוצה להתחיל לבדוק מה שקר ומה אמת . בררי עימו מתי חושש לספר לך את האמת האם מפחד שתכעסי עליו, או מנסה להתחמק ממשימות . הציעי לו כל פעם במקום לשקר לשוחח עימך על הבעייתיות במה שאמרת (אינני אוהב לצחצח שיניים, אני רוצה יותר כסף ממה שאת מרשה לי וכו') כך תוכלי לעזור לו לפתור את הבעיה. נסי לברר עם עצמך עד כמה את נוטה להשתמש בשקרים לבנים בנוכחותו למשל ללומר בטלפון לחברה שאינך יכולה לבוא אליה עכשיו כי את עסוקה ומיד אח"כ להצהיר שאין לך כוח וכולי , לרמות קצת בתור לסופר או לרופא(לכולנו יש רגעים כאלו) האם זה הופך אותך בהכרח לאדם לא אמין? אולי כך תחווי את התנהגותו של בנך באופן אחר , סלחני יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)