מה להסביר לילדה בת 6 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה להסביר לילדה בת 6 וחצי
    מלכה
    31/01/2009

בתי בת השש וחצי רואה במחשב סרטים שאנחנו מורידים באימיול. לתדהמתי הרבה, אחד מהסרטים שהורדתי היה סרט כחול, בהסוואה של שם אחר לגמרי. בתי קראה לי למחשב ואמרה לי שיש סרט עם אשה ערומה. מיד רצתי למחשב, סגרתי אותו מיד. שאלתי אותה מה היא ראתה, היא ענתה: "אשה ערומה ואיש עם בולבול שהדביק לה לטוסיק". הייתי מזועזעת. מה אני אומרת לילדה??? מה דבר כזה יכול לגרום לה? איך אפשר בכלל להסביר לילדה בת 6 וחצי. מחכה לתשובה מהירה. מלכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה להסביר לילדה בת 6 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה להסביר לילדה בת 6 וחצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/02/2009

אכן אירוע לא נעים. במידה ומדובר במקרה חד-פעמי, אזי אין סיבה שבתך תהיה מוטרדת יתר על המידה מהאירוע ושהוא ישפיע עליה במידה ניכרת. ילדים בגיל של בתך חשים מבוכה ואי נוחות בתגובה למחוות אינטימיות (כמו נשיקה בין גבר לאישה בטלוויזיה), לא כל שכן חשיפה למין. לפיכך סביר להניח שבתך לא תמשיך לעסוק בנושא, ואולי רק תשאל בפעמים הקרובות לגבי הסרט, לפני שהיא מתחילה לצפות בו, כדי לוודא שזהו הסרט המתאים.
    במידה ובתך אינה מעלה מיוזמתה את האירוע, מומלץ להימנע מלשוחח עליו. במידה והיא מזכירה את המקרה, תוכלי לומר לה שהיה שם בטעות סרט שאינו לילדים, ושהוא הגיע למחשב בטעות ואינו שייך לכם.
    חשוב מאוד לוודא שילדים לא נחשפים לתכנים מיניים, וזוהי אחריות ההורים לעשות זאת. כדאי לבדוק ליתר ביטחון את הסרטים שלה, לפני שהיא צופה בהם, וכן לחשוב באיזו מידה ניתן להגביל את נגישותה למחשב, כשאינכם באיזור.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו