התייעצות...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התייעצות...
    אודליה
    31/01/2009

שלום וערב טוב יש לנו כמה שאלות... נשמח אם תייעצו לנו אנחנו תושבי הדרום ובתקופת מבצע "עופרת יצוקה" בננו בן השנתיים ו 3 חודשים שהה עמי אצל אמא שלי מכיון שבעלי הוקפץ לצו 8. אנחו תושבי ב"ש והאזעקה הראשונה "תפסה" אותי לא מוכנה.. הינו לבד בבית אני והילד, בעלי היה בארוע מחוץ לעיר. ונלחצתי נורא מאותו היום ועד ליציאת צה"ל מעזה שהינו אצל אימי. מאז שחזרנו הבייתה- ואנו לא בטוחים שיש קשר בין הדברים, הילד עקשן ובכל פעם שלא מוצא חן בעיניו משהו אנחנו נתקלים בצעקות , בכי , אפילו מכה , וקשה מאוד להרגיעו! מדובר בילד פעלתן מקסים ונינוח לכל הדעות , חוץ מהמקרים האלו , למשל כשאנו רוצים להחליף חיתול עם יציאה הוא כועס ומבקש להחזיר את החיתול בחזרה בצעקות צרחות וכו.. ניסינו להגיד לו שזה לא נעים לנו שהוא מתנהג ככה אבל ה לא עוזר.אני אפילו איבדתי שליטה והרמתי את הקול... קשה לא מאוד לצאת מהאמבטיה , הוא לא מכון להתלבש.. וכל מיני קטעים מרדניים כאלה שנראה כאילו הקדימו את גילו... בנוסף הוא מתעורר בבכי לעיתים באמצע הלילה וקשה להרגיע אותו. המצב מאוד מוזר לנו , אנו לא רגילים להתנהגות כזו. באמת שמדובר בילד מקסים ,נעים , איש קטן! אנחנו לא מצליחים להבין מה קרה? אולי תוכלו לייעץ לנו? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/02/2009

אודליה שלום,
    נראה שיש שני תהליכים שמשפיעים שניהם על הילד. ראשית, בנכם נמצא בגיל שנתיים, בו מבחינה התפתחותית כל הילדים בודקים את מידת השפעתם על העולם, ונאבקים לקבוע את סדר היום המשפחתי בעצמם. המרדנות היא שלב התפתחותי, והיא משמעותית מאוד עבור הפעוט שרוצה לחוש תחושת שליטה בעולמו, ולא להיות מוכוון רק על-ידי המבוגרים. הורים רבים מופתעים מההיפוך בילד שהיה נוח ו"זורם", ופתאום מתנגד וכועס. זהו חלק טבעי מההתפתחות והגדילה - אי שיתוף פעולה עם החלפת החיתול, התנגדות להתלבש, חוסר רצון לצאת מהאמבטיה וכדומה. תוכלו להסתכל בשאלות קודמות בפורום בנושא זה, על מנת להתרשם מכך שמה שאתם עוברים עם בנכם הוא מנת חלקם של הורים רבים מאוד.
    אולם יחד עם זאת, אין ספק כי ההפצצות ושינוי מקום המגורים באופן זמני השפיעו הן על הילד והן עליכם. אך אין סיבה שמה שאירע יישאר חרוט אצל הילד וישפיע על התנהגותו לאורך זמן.
    עם שני התהליכים שתיארתי רצוי להתמודד באותה הדרך: לשדר לילד שאתם בטוחים במעשיכם ובבחירותיכם עבורו (למשל, אם צריך להחליף חיתול - אז אין ברירה), ולאפשר לו יכולת השפעה ובחירה הולכת וגדלה. כשהילד בהתקף זעם, חשוב מאוד להגיב אליו עניינית, אפשר לשלוח אותו לחדר ל"פסק זמן" להירגע לשתי דקות, ולהחזיר אותו לפעילות רגילה אחכ. שיתוף הפעולה בין שניכם והתיאום ההורי הם משמעותיים מאוד, ומשדרים לילד שיש הורים ששומרים עליו. במרד יש תקופת שיא שלאחריה יש רגיעה יחסית, ולכן חשוב שתהיו סבלניים ועניניים.
    בהצלחה, וחזרה מהירה לשגרה עבורכם,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו