מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגותנטע31/01/2009
שלום רב. בני בן ארבע וחצי. נמצא במסגרת של גן טרום חובה. ילד פיקח,חכם,בעל אוצר מילים גבוה. משופע בחברים,וכן בשיחה עם הגננת לטענתה "רואים שהילד מושקע"... לדבריה, משתף פעולה בגן, יוזם, אהוד על הילדים, וממושמע. החל מהרגע שבני חוזר הביתה...הוא חסר מעש,משועמם "ולא מוצא את עצמו"... אנחנו משוחחים,אני מציעה לו לשחק בשפע ממשחקיו, והוא כלל לא מעוניין. מקס' גוזר מעט,וצובע (כשתי דק' בערך). בעיקר אוהב לטפס על הספות,ולרוץ בבית מחדר לחדר. טלויזיה הוא אוהב מאד..אך אני מגבילה אותו בשעת הצהריים לשתי תכניות. הוא ילד שאוהב להקשיב, בעיקר לסיפורים. גם אם הוא נשאל בשאלות במהלך הסיפור, הוא עונה לעניין. כך שלא נראה לי שמדובר בבעיה בריכוז. שאלתי היא...כיצד אני מעניינת אותו במשחקים? מדוע הוא לא מוכן לעשות פשוט כלום?? הילד לא אוהב לצאת מהבית. כשיוצאים לחבר..אסור לשאול אותו, פשוט אומרים לו. ובכלל הוא מעדיף שיבואו אליו. בעיקר הוא אוהב משחקי כדור..מגרש, ופעילות גופנית מחוץ לבית. יש לציין כי נולד לו אח לפני כ-7 חוד'. הוא אוהב לשחק איתו מאד או עם הכלבה. מעבר לזה,כלום. מטריד אותי העניין שהילד חסר מעש. האם לאפשר לו להמשיך כך? האם התנהגות זו תקינה? ומדוע "צריך" לדרבן אותו לשחק כל הזמן (וזה בעיקר איתנו, ההורים). אחרת הוא ימשיך לטפס על הספות. אציין גם שבעבר אהב פאזלים מאד,הרכבות, משחקי קופסה.. ועכשיו איבד עניין כמעט לגמרי. אודה לכם על תשובתכם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
ד''ר שירי שדה שרביט01/02/2009נטע שלום,
ההתנהגות של בנך נשמעת לי תקינה לחלוטין לגילו.
אחרי המנוחה בצהריים בגן, גם אם הם אינם ישנים, ילדים רבים זקוקים להוצאת מרץ נוספת אחה"צ - במשחק בגינה במתקנים ובכדור. נראה לי שבנך יהנה מאוד משהות בחוץ, שם יוכל להשתולל בלי לעבור על חוקי הבית (כמו לא לטפס על הספות).
דברייך מרמזים על כך שחשוב לך להעסיק את בנך בפעילויות שערך לימודי בצידן. זהו דבר שחשוב לכולנו כהורים, אולם נראה לי שנקלעת עם הילד למעגל שלילי, בו הוא מעוניין בפעילויות אחרות, את לוחצת עליו יותר לשתף פעולה עם רעיונותייך, ואז הוא עוד יותר מתנגד לפעילויות ה"חינוכיות". ילדים בגן חובה רוכשים מספיק מידע וכישורים בגן, ואפשר לבלות את שעות הפנאי שלכם בפעילויות יותר מהנות ופתוחות. כדאי לעודד אותו לצאת מהבית, למשל ללכת אחרי הגן לגינה, פארק או משחקייה ולפגוש שם חבר. ייתכן שלאחר שהוציא אנרגיה בריצות ובמשחקים, הוא יהיה מעוניין יותר לשחק במשחקים. כמו כן, רצוי שתחשבי מהם הידע/כישורים עליהם את רוצה לעבוד, ולבדוק באיזו מידה ניתן לעבוד עליהם גם בפעילויות לא פורמליות, כמו בהליכה משותפת לסופר, בישול וכביסה יחד וכדומה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)