ילד שעלה לכתה א' טרם זמנו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שעלה לכתה א' טרם זמנו
    ליאת
    01/02/2009

אני אם לילד בן 6 יליד דצמבר שהועלה לכתה א' (בניגוד להמלצת הגננת) כיוון שבזמנו נראה היה לי שהיות שפיזית הוא גדול, מבחינה קוגניטיבית הוא מחונן והוא מאוד תקשורתי - הוא יצליח להתמודד בכתה א'. היום ברמה הלימודית (כולל ברמת האחריות הלימודית) הוא מתפקד ברמה גבוהה ביותר. אולם, ברמה החברתית ממש קשה לו, הוא ממש חרד מחלק מהילדים הבוגרים יותר בכתה ואינו מצליח ליצור קשרים עם הילדים הפחות בוגרים. הוא תוקפני ועצבני בשעות אחר הצהריים, איני מצליחה לקבוע מפגשים עם ילדים מהכתה.....הוא דבוק למחשב או לאחיו הגדולים... שאלותי כמובן שאם אפשר היה להחזיר את הגלגל לאחור הייתי משאירה אותו בגן. אולם עכשיו מה ניתן לעשות ??? תודה שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שעלה לכתה א' טרם זמנו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

ליאת
    01/02/2009

התלבטות נוספת כרגע הוא נמצא בצהרון עד 4 (נציין שזה הצהרון השני שהוא הולך אליו השנה לאחר שסרב ללכת לצהרון אחר).....וגם שם יש לו בעיות חברתיות לדעתי צריך להוציא אותו מהצהרון כי יש לו מספיק התמודדויות לדעת בעלי הוא צריך להמשיך ללכת לצהרון כיוון שהוא מגלה דפוס של המנעות ממפגשים חברתיים ולכן הוצאה מהצהרון תעודד דפוס זה. מה דעתכם תודה שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לביה"ס

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/02/2009

שרית שלום,
    אנחנו נמצאים כעת כבר בתוך שנת הלימודים, ולפיכך נראה לי שהחזרה לגן אינה פתרון ריאלי והיא אינה לטובת הילד. אולם ההסתגלות לכיתה א' היא משמעותית מאוד ותהליך טוב יוצר בסיס טוב להמשך 12 שנות הלימוד.
    לכן, חשוב ביותר שאת ואבי הילד תתגייסו יחד לתהליך ההשתלבות וההסתגלות של הילד. לצורך כך יש לערב באופן מלא את הצוות החינוכי והטיפולי בבית הספר ולהתייעץ עמם - המחנכת, היועצת ופסיכולוגית בית הספר. בנוסף, רצוי ביותר שתיעזרו בהדרכה אצל פסיכולוגית המתמחה בילדים כיצד לסייע לילד להסתגל. העובדה שאת מציינת, כי עיקר הקשיים נמצאים בתחום החברתי, היא כבר התחלה טובה, כי תדעו טוב יותר לאן להתכוונן, והבעיה היא פחות רב-מימדית. בהתאם להבנת הבעיה, ניתן יהיה גם לעזור לכם בהחלטה לגבי הצהרון. ייתכן שיש קושי חברתי מסוים שעומד בבסיס הקשיים בביהס ובצהרון, וחשוב להבינו בטרם מחליטים לפעול .
    רצוי מאוד לא לבזבז זמן, לטובת הילד.
    בהצלחה!!!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו