שינוי בהתנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות
    אורית
    01/02/2009

שלום לכולם, יש לי ילד בן 4 כרגע הוא נמצא בגן טרום חובה (זאת אומרת שלא שיניתי לו את הגן, הוא רגיל לגננת ולילדי הגן) כאשר הילד למד לומר משפטים שלמים הוא גימגם בדיבור, התברר לנו כי יש לו אוצר מילים גדול מידי ולכן הוא מגמגם, לפני כחצי שנה בערך הוא הפסיק לגמגם. לאחרונה כאשר אני לוקחת אותו לימי הולדת של חבריו הוא לא מוכן להיכנס ליום ההולדת ובנוסף הוא התחיל שוב לגמגם, ניסיתי לברר איתו ועם העננת אם ישנה בעיה אם מישהו מציק לו או שהוא עובר איזה שהוא משבר אך נענתי בתשובות שליליות. מה עלי לעשות? למי לפנות? אני לא יודעת מה עובר על הילד ואיך אני יכולה לעזור לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/02/2009

אורית שלום רב,
    גמגום הוא תופעה שמתרחשת אצל ילדים בסביבות הגילאים 2-4. לא תמיד ניתן למצוא את הסיבה, ולרוב אין לכך השפעה לטווח ארוך. אני מבינה גם שמפידבקים מהגננת וממנו, לא עולה בעיה שמטרידה אותו. לכן לא ברור גם אם הגמגום הוא תוצאה של חרדה חברתית כלשהיא (אני משערת, לפי הנתונים שמסרת - שלא).
    יחד עם זאת, אם זה היה בני - הייתי הולכת לבדיקה התפתחותית, רק על מנת לשלול קשיים שפתיים. אני בטוחה למדי שלא יימצא קושי אובייקטיבי, ושהגמגום יוסבר כתהליך טבעי של ילדים, אולם אישית הייתי עושה זאת כדי להיות יותר שקטה, וזו המלצתי לך, כפסיכולוגית וכאמא.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו