גמילה ממס' הרגלים דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה ממס' הרגלים דחוף
    אמא
    01/02/2009

הי יש לי ילד בן שנתיים וחודשיים. הוא מפונק מאוד וכמעט שאינו יודע גבולות. יש לו מס' הרגלים הקשורים בשינה שאני רוצה להפסיק בדחיפות. הוא מתעקש להירדם רק בעגלה עם בקבוק ובדרך כלל מסיים ומבקש עוד ועד שלא מקבל מסרב לישון. למרות שלפני שהולך לישון הוא אוכל כך שזה לא נובע מרעב. כמו כן הוא מתעורר הרבה פעמים בלילה ומבקש לעבור לישון בעגלה ורק שם הוא נרדם שוב וכל פעם שאני מנסה להעביר אותו חזרה למיטה הוא מתעורר ומבקש לחזור לעגלה. מיותר לציין כי בגילו העגלה היא ממש לא מקום שינה נוח ובריא הוא כולו מקופל בתוכה. בנוסף הוא גם אוכל באמצע הלילה סימילאק עד עכשיו ולפעמים אף מס' פעמים. עד כה כל פעם שביקש הכנתי לו ובשבוע האחרון גם באמצע הלילה הוא מסיים את הבקבוק הראשון באמצע הלילה ומבקש עוד. אני מעוניינת לגמול אותו מכל ההרגלים הללו ולנסות לגרום לו לישון במיטה וללא אוכל באמצע הלילה. האם עלי לגמול אותו מהכל בבת אחת? ואיך עלי בכלל לבצע כל גמילה? למען האמת הלילה התעקשתי איתו שאני לא מכינה בקבוק נוסף באמצע הלילה לאחר שאכל אחד ולקח לי שלוש שעות וחצי לגרום לו לישון שוב לאחר בכי מצידו. בהתחלה הייתי סבלנית מאוד אבל מרב עייפות נשברתי וצעקתי עליו ורק אז הלך לישון - אני בטוחה שלא כך צריך לנהל את הגמילה תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממס' הרגלים דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה לבן שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/02/2009

לאמא שלום,
    ייתכן שלבנך יש רגישויות חושיות מוגברות או מופחתות (מצד אחד מתעורר הרבה בלילה ומתקשה להירדם, מצד שני נוח לו לישון מכורבל בעגלה), אולם גם אם קיים קושי בויסות חושי, חשוב מאוד שלילד יהיו הרגלי שינה תקינים. טוב מאוד שהתחלת בתהליך.
    לאחר 26 חודשים בהם הילד נהג להירדם בדרכים שונות, ללמד אותו לישון במיטתו לאורך כל הלילה, לא יהיה תהליך קל, אך בעיניי הוא הכרחי - לטובת הילד. כדאי שבמידה ואבי הילד מתגורר עמכם, הוא יהיה מעורב ככל שניתן בתהליך ויתחלק איתך בהתעוררות בלילה ובהרגעת הילד.
    כדאי שתתחילי לעת עתה במעבר למיטה משלו ותשאירי את הגמילה מהבקבוקים לשלב הבא. כדאי "ליידד" אותו עם המיטה, תוך-כדי שימוש בכל האמצעים העולים על דעתך - מצעים עם הדמות שהוא אוהב, כרית רכה, שמיכה נעימה, אור קטן במסדרון וכדומה. ואז ליצור טקס שינה עם הקראת סיפור ובמקרה הצורך - שכיבה לידו עד שיירדם. בתחילה הדבר יארך זמן, אולם הילד יתרגל לכך.
    אחכ לאחר תקופה מסוימת, אפשר להתחיל לדלל את הבקבוקים במים+סימילאק, ובהדרגה להעביר אותו למים ואז לגמול אותו לחלוטין. כדאי שבתקופה הזו, לא תגמלי אותו מחיתולים בלילה.
    לפנייך תהליך לא קל, וחשוב שתתאזרי בסבלנות ותיעזרי בתמיכה של דמויות משמעותיות נוספות.
    בהצלחה!!
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו