מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 12ורד01/02/2009
שלום, יש לי ילד בן 12. וילדה בת 7 . אנחנו הורים גרושים ואני כבר יותר משנתיים גרה עם בן זוג. החלטנו לנסוע לקפריסין להתחתן. אמרתי את זה לילד והוא בהתחלה מאוד נבהל. ממש עיניים שלו התמלאו בדמאות והוא אמר שאם אני אעשה את זה , הוא לא ימשיך לחיות איתי. באותו יום הסברנו לו, שזה פורמלי לגמרי, שזה בשביל יהיה רשום בתעודת זהות , שזה בשביל ביטוח של אוטו וכו..... עשה רושם שהוא הבין. והוא אמר שהוא מסכים. היום שוב פעם העלתי את הנושא ( בגלל שאנחנו רוצים לנסוע בשבוע הקרוב) והוא אמר שוב :"לא,". לכל השאלות למה , התשובה :"כי לא בא לי". "אם תעשי את זה אני לא אגור איתך". אמרתי לו שהוא לא יכול לחסום ככה ולהחליט ככה על החיים שלי ( כי סתם לא בא לו). אם יש לו סיבה הוא צריך להסביר, אני מוכנה להתחשב בכל דבר, אבל אני צריכה להבין במה אני מתחשבת. אני חייבת להגדיש שיחסים שלו עם בן זוגי ממש בסדר. ובפעם הראשונה שדיברנו הוא אמר שזה ממש לא קשור עליו. שנמשיך לחיות ככה , אבל לא נתחתן. חשבתי שהוא מפחד ומקשר חתונה לתינוק, הסברתי לו שזה ממש לא קשור , ושלא יהיה תינוק , אבל גם זה לא הספיק. מה אפשר לעשות? איך אפשר להסביר לו? האם צריך להתחשב במה שבא לו או לא בא לו? תודה רבה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת הילד לשינויים משפחתיים
ד''ר שירי שדה שרביט02/02/2009ורד שלום,
תגובת הבהלה של בנך נראית לי מאוד טבעית. הילד כנראה מספיק חכם ורגיש להבין, שאנשים לא נישאים רק לצורך הביטוח של האוטו. העובדה שאת נישאת לבן זוגך, סותמת את הגולל על האפשרות שאת ואביו תחזרו אי פעם להיות זוג, וזו הכרה קשה לילד. כל שלב של התרחקות ההורים זה מזו, הוא שלב קשה לילדים. אני מתארת לעצמי שהנישואין מעוררים גם בך רגשות ומחשבות מגוונים, ואך טבעי שגם הילד יעבור זאת.
אני חושבת שכדאי להקל על הילד בהסתגלות, בהצגה הדרגתית של הדברים. כדאי לשוחח עמו ועם אחותו יחד, ולומר שאת ובן זוגך מעוניינים להתחתן, לדבר על המשמעויות של הדבר ועל כך שאביהם נותר אביהם, לשוחח על האפשרות שתקימו משפחה וכדומה. כלומר, על כל הדברים שעשויים לרוץ לילדים בראש, כמובן תוך סינון של התכנים לרמה שמתאימה לילדים. איני יודעת מהי איכות הקשר שלך עם גרושך, אולם חשוב ככל שניתן לעדכן אותו. ייתכן גם שהילד חש צורך להגן על הנוכחות האפשרית של אבא ועל הטריטוריה שלו, ולכן מתנגד לחתונה.
כדאי להכין את שני הילדים באופן הדרגתי לנישואין, ולהודיע להם מספיק זמן מראש לפני הנסיעה לקפריסין, בהתראה לא קצרה.
בהצלחה ,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, עוד שאלה קטנה...
מירי03/02/2009כמה זמן מראש אני צריכה להודיע להם? כמה צריך לדבר איתם על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר שירי שדה שרביט03/02/2009לגבי ההודעה - כדאי להודיע לילדים כמה שיותר זמן. לציין את התאריך המדויק, ולפרט מי ישהה עמם כשתהיו בקפריסין. רצוי להסביר לילדים את כל הפרטים סביב החתונה - מדוע דווקא בקפריסין, האם תציינו את האירוע גם בארץ, מה המשמעות החוקית עבורם, מה יהיה הקשר שלהם עם משפחתו של בעלך החדש (במידה ויש לו ילדים - מה משמעות החתונה עבור הקשר שלך עם ילדיו), וכדומה. ילדייך הם גדולים מספיק על מנת להיות שותפים בתהליך - הם אינם אמורים להיות חלק מקבלת ההחלטות, אך הם שני האנשים שיושפעו הכי הרבה מהחתונה, יחד עמכם. חשוב שתהיי פתוחה לשמוע את התחושות והמחשבות של הילדים, גם אם הן לא ינעמו לך, שכן מה שלא ידובר מפורשות ימשיך להטריד אותם.
כדאי לשאול את הילדים האם הם ירצו להיות חלק מהתהליך - למשל לראות באינטרנט אם ניתן את בית העירייה בו תתחתנו, או שתצלמו את החתונה בסלולרי ותשלחו להם סמוך להתרחשות, וכדומה. ייתכן שהילדים ירצו להרגיש משמעותיים בתחומים שבעינייך הם זניחים, כמו לעזור לך לבחור את הבגד בו תתחתני וכדומה. הדבר החשוב הוא לאפשר להם להתבטא ולשאול, ולהיות מעורבים ככל שניתן בהתאם לגילם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירי04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)