עוד שאלה חשובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה חשובה
    ורד
    01/02/2009

בהמשך לשאלה הקודמת ששאלתי ( על ילד בן 12 ). הוא ילד מאוד חמוד, רגיש, דואג לכולם, אהוב בחברה, אוהב חברים. בבית ספר הכל בסדר. הולך להמון חוגים , מצליח. אני לא רואה אצלו שום בעיה. הבעיה שבזמן האחרון (שנה אחרונה) הוא כל הזמן מדבר מגעיל, גס רוח. יכול סתם לקלל את אחותו. איתי גם מדבר מגעיל. למרות שאחר-כך תמיד מבקש סליחה, אומר שהוא אוהב אותי וכו.... אם אני אומרת לו "לא על משהו שהוא רוצה הוא משתגע. ומאוד מתריד אותי שהוא המון מקלל :" האחות המסריחה, המגעילה, פרה,שמנה וכו............". לי הוא יכול חופשי להגיד:"שקרנית", למרות שאף פעם לא שיקרתי לו בחיים. מה עושים עם זה. אני כואסת וממשיכה, אני ממש לא יודעת איך אפשר לתקן את זה. מה אפשר לעשות עם זה? מאוד קשה לי עם זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייחסות

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/02/2009

ורד שלום,
    לא ברור לי לאיזו שאלה קודמת את מכוונת. בכל אופן, עניינית לשאלתך הנוכחית - חשוב להציב גבולות לילד ולנקוט בסנקציות בתגובה לקללות כלפייך וכלפי אחותו. לדוגמא, ברגע שמקלל, להגיב בעונש מסוים שרלבנטי לסיטואציה של הקללה. במקביל, חשוב לחזק ולשבח התנהגויות חיוביות.
    במידה והילד ממשיך להתחצף ולקלל, אלו התנהגויות לא תקינות, ומומלץ להתייעץ עם פסיכולוגית המתמחה בילדים שתוכל לעזור לכם באופן ספציפי יותר למשפחה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו