שנתיים וחצי- כל הזמן בעמדת הגנה בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שנתיים וחצי- כל הזמן בעמדת הגנה בגן
    אורה
    02/02/2009

בתי בת שנתיים ושבעה חודשים עכשיו, אני בחודש תשיעי אמורה ללדת בקרוב. היא נכנסה לגן בספטמבר האחרון בפעם הראשונה בגיל שנתיים ו3 חודשים. בבית היא פורחת בד"כ למעט לעומת זאת בגן הגננת אומרת שהיא כל הזמן במצב של התגוננות כל מי שמתקרב אליה היא דוחפת או שומרת על הדברים שלה שלר יקחו. היתה לה תקופה בהתחלה שהיכתה את מי שהתקרב אבל זה פחות או יותר עבר למעט מקרים שהיא חוזרת לאחר מחלה ואז שוב היא עוברת תקופת הסתגלות. הגננת אמרה שהיא ראתה אותה מספר פעמים ממש פורחת משחקת יפה עם כולם וממש מאושרת והיא לא מבינה למה זה לא תמיד ככה ושאלה איך היא בבית, דווקא עכשיו אני פחות איתה ובעלי יותר כי קצת יותר קשה לי והיא ממש פורחת מהזמן עם אבא והגננת טוענת שבגן זה הפוך היא כל הזמן שוב בעמדת התגוננות. אני לפעמים מרגישה קצת אשמה על כך שאולי לא הפגשתי אותה קצת יותר עם ילדים אחרים אחה"צ וחשבתי שהגן יפתור את הנושא הזה. איך נוכל לעזור לה? אני רוצה שיהיו לה חברים בגן והיא תהנה, יש משהו שהגננת יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות הילדה לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/02/2009

אורה שלום,
    הכניסה למסגרת קבוצתית לאחר זמן ממושך בו לא נאלצה להתמודד עם ילדים ולהגן על הטריטוריה שלה, אינה פשוטה עבור בתך.
    תוכלי להקל עליה את ההסתגלות, על-ידי יזימת מפגשים עם ילדים מהגן בשעות אחהצ. בתחילה, מומלץ שלא להיפגש בביתכם, אלא בגינה, משחקיים וכדומה. ככל שבתך תכיר יותר ילדים חברותיים מהגן, כך היא תתן בהם יותר אמון ותרגיש פחות צורך בהתגוננות.
    כדאי לשוחח עם הגננת, על חיבור הילדה לילדים שהם יותר משתפי פעולה ופחות תוקפניים, בתור התחלה, ולבקש את עזרתה בסיוע לילדה להסתגל לגן.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו