ילד מרדן, פורץ גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מרדן, פורץ גבולות
    אורלי
    02/02/2009

שלום רב, אנו משפחה של ארבעה בנים. תאומים בני 17 - אף פעם לא רבו בינהם. קטנים בכיתות ג' וא'. יש לנו בעיה עם הקטן. למרות שהתייעצתי, מסתבר כי שיטות רגילות אל עובדות איתו, לרבות שיטות שניסתה הגגנת. ילד מבריק בעל ביטחון רב. פורץ גובולות", חצוף, מערער על סמכות המורים, ההורים, הגגנת. "מרשה" לעצמו. משתמש במילים לא יפות ועוד. כאשר אנו מעירים לו על כך הוא "לא מבין",מתכווח, בוכה, אומר "לא התכוונתי" או לחילופין - ממשיך בשלו. כאמור השיטות הרגילות ( לאחר התייעצות עם פסיכולוגית ומנחת הורים שכל עצותיה עם הילדים האחרים מאוד עבדו) לא עובדים כאן. "עיצוב התנהגות" כגון תגמולים או מניעת זכויות, שיחות ועוד. הוא מערער על סמכויות !!! האם אוכל לקבל איזה כיוון חדש, הפניה, רעיון ? תודה, אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מרדן, פורץ גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית גבולות

מיכל לופו-שדה
    03/02/2009

אורלי שלום
    אני מבינה את הקושי שלך ואין לי ספק כי לאור היותך אם לארבעה ילדים, ובנים, יש לך הרבה ניסיון, ובכל זאת את מרגישה שלבנך קושי. מתיאורך אכן נשמע כי הוא בעל קושי בויסות עצמי ובגבולות. הסיבות לבעיות אלו הינן שונות מילד לילד .
    אם אני מבינה נכון השתתפתם בהדרכת הורים קבוצתית ולא פרטנית בה קיבלתם הנחיות כלליות . ראשית, טוב שפניתם לעזרה וייעוץ. עם זאת, כפי שראית בעצמך, לא תמיד פתרונות הטובים לילד אחד מתאימים לילד אחר. לכן, מאחר והמצב עדיין כזה שהוא סובל מבעיות התנהגות ואתם מתקשים להציב גבולות באופן ששומר עליו ומרגיע אותו , הייתי ממליצה לך לפנות להדרכת הורים ולטיפול אצל פסיכולוג ילדים, בה תקבלו מענה פרטני ותוכלו לבחון ביחד את התמונה המלאה ביחס לבנך. חשוב למשל, להבין את הדינמיקה ואופן ההתנהלות שלכם כהורים מולו, את מצבו בבית הספר והאם קשיי ההתנהגות שלו קשורים אולי לתפקודו בבית הספר ולקשיים שהוא חווה שם. האם יש קשיי קשב וריכוז אולי? האם הוא מסוגל לשבת לאורך זמן ולהכין שיעורים? חשוב לבחון האם ישנו קושי חברתי או לימודי כלשהו. האם בעיות ההתנהגות היו מאז ומעולם או שהחלו יותר לאחרונה עם כניסתו לכיתה א'?
    אני ממליצה לך לשוחח גם עם המורה ופסיכולוגית בית הספר על מנת לקבל עזרה גם בתוך המערכת החינוכית וגם המלצה לפסיכולוג ילדים שיוכל לייעץ לכם באיזור מגוריכם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב למיכל - ילד פורץ גבולות

אורלי
    05/02/2009

מיכל שלום רב, תודה על המענה המורחב. הייעוץ אליו הלכנו היה פרטני - אצל פסיכולוגית נהדרת שעזרה לנו עם כל האחרים. מדובר בילד יוצא דופן. אין לו בעיות קשב וריכוז בכלל. הוא ילד מבריק, בעל יכולת ריכוז גבוהה. לא ברור לי מדוע הסמכות ההורית שלנו או של מורה או גננת מקבלת אצלו משמעות פחותה מאוד. לרוב - יש משהו ב"מבוגר" שמעצם היותו כזה לילד יש איזה "רספקט" אליו.אצלו המקום הזה קיים באופן מופחת, למרות שהוא יכול להתבייש בנוכחות מבוגרים זרים. ייתכן שמדובר ביחד מאוד עצמאי, בעל כישורים גבוהים, אך עם מערכת שיטור פנימית שאינה מוגבשת. כאמור התייעצנו והלכנו אחר ההנחיות, אולם מדובר בקושי שאיני יודעת מה המוצא. אני לא מוכנה שתתנהג ככה, אצלנו לא מדברים ככה, אלה מילים לא יפות וכו' - לא עובדים עליו כל כך המשפטים האלה. יש לו לב. אם אני עצובה הוא ניגש אלי ומלטף אותי. יש לו מבט עמוק של איש חכם ופיקח. זה לא שהוא אטום. אבל הוא מסוגל לאבד גבולות, לצעוק ולא להבין "מה לא בסדר". אני זקוקה לאיזה כיוון שונה - אפילו הפניה למאמרים, ספרים אחרים. בספר - ילדי האינדיגו מדברים על ילדים כאלה שענישה רגילה או גישה רגילה אינה עובדת אצלם. אבל מאידך לא ברור ממש מה כן עובד אצלם. תודה, אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו