איך מספרים לילדים שמתגרשים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מספרים לילדים שמתגרשים?
    איילת
    02/02/2009

יש לי 2 בנות אחת בת 5 והשנייה בת 3 אני ובעלי מתגרשים (עשינו הסכם אצל עו"ד )הכל מתנהל בצורה בוגרת בלי מלחמות או מריבות .אנחנו ביחסים טובים .יש לציין שבימים רגילים לעיתים קרובות האב יצא לעבודה לפני שהבנות התעוררו וחזר אחרי שכבר נרדמו הוא אף עבד בחו"ל לתקופות קצרות ז"א שהן רגילות שהוא נעלם לפעמים . מה ואיך אומרים לבנות ? איך מבשרים שאבא עוזב את הבית ? האם יש צורך לשתף את הילדה הקטנה ? יש עוד הרבה שאלות שאני אפילו לא יודעת איך לשאול תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מספרים שמתגרשים

מיכל לופו-שדה
    03/02/2009

לאיילת,
    הדבר החשוב בעיני עבור הילדים כאשר מתגרשים הוא שההורים ידאגו לטובת הילדים ויחשבו על התהליך שהם עומדים לעבור, תוך התייחסות לצרכי הילדים. חשוב לי לומר לך כי מניסיוני, כאשר ההורים מתייחסים לילדים באהבה, מדברים איתם עד כמה שניתן בגובה העיניים,נותנים לגיטימציה לרגשות שליליים, הילדים לרוב מתגברים ועוברים את משבר הגירושים בצורה קלה יחסית.
    כיום בחרבה שלנו, ישנן הרבה משפחות מסוגים שונים, לאו דווקא מהסוג המסורתי של אבא אמא וילדים. ולמרות זאת, אנו נוכחים כי הילדים מצליחים לגדול ולהתפתח היטב וגדלים להיות שמחים ומאושרים.
    העובדה ששניכם מוכנים להמשיך לחיות בקשר טוב זה עם זו היא חשובה מאוד עבור הבנות שלכם.
    חשוב כי תשמרו על תקשורת ביניכם עד כמה שניתן ולא להפוך אף אחד מהצדדים לאויב. כאשר ההורים שומרים על קשר יחסית פתוח וטוב זה עם זה הגירושיםקלים יותר עבור הילדים.
    באשר לשיחה ולדרך לומר זאת, יש כמה הדגשים בעיני. ראשית, אם ניתן בצעו את השיחה ביחד. חשוב כי בשיחה, בשפה פשוטה התואמת את גילן הצעיר של הבנות תאמרו כי אמא ואבא נפרדים . הדגישו כי אתם אוהבים אותן מאוד . אפשר לומר כי "אבא נשאר אבא ואמא נשארת אמא שלך לכל החיים. תמיד נהיה כאן עבורך". בנוסף, חשוב כי בשיחה עימן תדגישו כי הפרידה לא קשורה אליהן ולא לשום דבר שהן עשו. "אנחנו לא נפרדים בגללכן". לעיתים ילדים חושבים כי ההורים נםפרדים בגללם או כי הם יכלו או יכולים למנוע את הגירושין. .
    זיכרו כי במהלך השיחה כל תגובה של הבנות לשיחה הזו תהיה לגיטימית. . יתכן כי הבנות יגיבו בבכי או בתחנונים שלא תיפרדו, ויתכן כי יגיבו באדישות. לעיתים ילדים נוטים להגיב דווקא בשלב מאוחר יותר, אחרי שהם קולטים את השינוי. חשוב לאפשר לבנות לשאול אתכם שאלות, לדבר, לשאול ולחקור גם אחרי שהשיחה ,עצמה הסתיימה. עם הבת הקטנה אפשר לשחק בבובות דרכן היא אולי תבטא את הפחדים והשאלות שלה. .
    כמו כן, נסו עד כמה שניתן להפחית חוסר וודאות ובלבול . כשיש באפשרותכם ספרו להן איך הדברים יתנהלו. למשל איפה אבא יגור, מתי הן יראו אותו. אם הפרטים לא ידועים ספרו להן זאת מאוחר יותר. כדאי בהמשך לקחת אותם לדירה של אבא ולהראות להן את החדרים שלהן. מאחר והן קטנות חשוב כי הן יראו שיש להן חדרים אצל אבא ולדאוג שיהיו להן שם צעצועים שהן אוהבות ומכירות.
    אני גם ממליצה בחום ללכת ליעוץ אפילו באופן חד פעמי על מנת להתכונן לשיחה הזו וכפי שציינת לשאר הלבטים והתהיות שיש לך ולאביהן וודאי. דבר שהוא רק נורמטיבי וטבעי ומראה על הקשיבות שלך לבנותייך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו