מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק בן 3 חודשים - נכנס לתינוקיהאורה פ03/02/2009
שלום, בעוד ימים ספורים יהיה בני התינוק בן 3 חודשים. בעוד שבועיים עלי לשוב לעבודה מחופשת הלידה ולפיכך בעוד שבועיים אכניס את התינוק לתינוקיה. (מדובר בגן החולק לכיתות לפי גילאים, ויש בו גם תינוקיה). האם עלי להכין את התינוק לכניסה לתינוקיה? כגון: ללכת עימו לתינוקיה כמה פעמים לפני מועד כניסתו הרשמית לתינוקיה? האם מומלץ לי לנהוג בימים שנותרו עד כניסתו לתינוקיה באופן מסויים? או שבגילו, דהיינו יהא בגיל 3 חודשים וחצי כמעט כשייכנס לתינוקיה, אין משמעות ואין צורך בהכנה מוקדמת של התינוק להסתגלות למקום החדש? (עד עכשיו היה איתי בבית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לתינוקיה
מיכל לופו-שדה03/02/2009הפרידה מהילד והכנסתו לתינוקיה היא תמיד שלב קשה לא רק עבור התינוק אלא גם עבור האמא. אין ספק שתינוקך קטן מאוד ויש בכך יתרון מסוים מאחר והוא עוד לא חווה חרדת זרים וחרדת פרידה אשר מופיעות בגילאי 9 חודשים ואילך. בכל זאת, בנך רגיל אליך ולטיפול שלך והוא עומד לעבור שינוי משמעותי. לכן, אני ממליצה לך לעשות את המעבר לתינוקיה באופן הדרגתי. כלומר, כשבוע לפני שאת אמורה להתחיל ולעבוד הגיעי איתו לתינוקיה ותשהי איתו שם על מנת שיכיר את המטפלות והמקום. יום אחר כך שימי אותו והיפרדי ממנו לזמן קצר, כשעה ואחר כך חיזרי לקחת אותו. בכל יום האריכי מעט ובהדרגה את כמות השעות שהוא נשאר שם. הדבר חשוב הן על מנת שהוא יראה ויחוש כי את חוזרת לקחת אותו והן עבורך על מנת להיות רגועה ובטוחה יותר כשאת מתחילה לעבוד.
בזמן שנותר להיות איתו אני לא מוצאת לנכון שתשני את התנהגותך איתו. המשיכי כרגיל . כן חשוב כי בתינוקיה תאמרי למטפלות מה מרגיע אותו . תדאגי להביא לשם מוצץ או חיתול אם הוא זקוק לכך כדי להירדם או להירגע. אם הוא יונק כדאי לנסות ולהרגילו לאכול מבקבוקים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
