השתלבות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השתלבות בגן
    ציפי
    04/02/2009

בני בן 4.5 לא מצליח להשתלב חברתית בגן.כאשר אנו מגיעים בבוקר לגן הוא לא ניגש לילדים והם לא ניגשים אליו והוא מתיישב לבד באיזה פינה.כאשר אני שואלת אותו עם מי הוא שיחק בגן,הוא לא עונה או שהוא עונה"עם אף אחד"או "אף אחד לא משחק איתי" הגננת אומרת שהיא לא רואה בעיה חברתית, אך זה לא נראה ככה.יש לציין כי ילדים מהגן לא מזמינים אותו.מצב זה מדאיג אותי מאוד.אשמח לקבל חוות דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלבות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלבות בגן

מיכל לופו-שדה
    04/02/2009

שלום ציפי, אני מבינה כי את מודאגת ממצבו החברתי של בנך בגן. עם זאת, חשוב לי לציין כי מתיאורך עולות מספר שאלות. ראשית, האם הקושי החברתי תמיד היה או שהוא דבר שקורה ספציפית בגן הנוכחי? האם זהו גן חדש עבור בנך וקודם לכן הוא היה בגן אחר? פרטי אולי?
    כמו כן, לרוב הגננות נמצאות עם הילד לאורך כל היום ואת מתארת כי קיים פער משמעותי בין האופן בו את רואה את בנך לאופן בו הגננת רואה אותו. יתכן כי בשעות הבוקר הוא זקוק לזמן לעצמו לפני שהוא ניגש לילדים ובהדרגה במהלך היום הוא נפתח ומשחק עם ילדים אחרים?
    כל אלו חשובים על מנת להבין טוב יותר האם באמת קיימת בעיה חברתית או לא. בכל מקרה, בינתיים אני ממליצה לך לעזור לו ליזום וליצור מפגשים עם ילדים מהגן, ולא רק להיות בעמדת המתנה לילדים שיזמינו אותו. בגילאים אלו הרבה פעמים המפגשים אחה"צ בים ילדי הגן נעשים ביזימת ועידוד ההורים. לכן, עודדי אותו להזמין חברים מהגן אליכם הביתה בשעות אחה"צ, על מנת לחזק את הבטחון החברתי שלו. כמו כן, ניתן ללכת איתו לגן השעשועים אחה"צ שם נמצאים עוד ילדים מהגן, לרשום אותו לחוג שהוא אוהב בו נוכחים ילדים נוספים מהגן וכדומה. בנוסף, את יכולה להתייעץ עפ פסיכולוגית הגן, אם אני מבינה נכון אתם בגן עירייה. הפסיכולוגית תוכל לבצע אולי תצפית בגן ולתת לך אינפורמציה וייעוץ. כמו כן, שוחחי שוב עם הגננת הסבירי לה כי את מוטרדת ונסי לקבל ממנה יותר מידע לגבי מצבו החברתי. האם הוא משחק במהלך היום עם עוד ילדים, מיהם החברים שלו וכו'.
    הגננת עצמה יכולה לעזור לו אם כן קיים קושי , למשל על ידי כך שתיתן לו תפקיד בגן , כמו לחלק ציוד או משחקים לילדים. אפשר גם לתת לו תפקיד עם ילד נוסף, על מנת לחזק אותו חברתית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו