מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוננות בגיל שנתייםדידי04/02/2009
שלום ותודה על ההזדמנות להתייעץ! בני בן שנתיים וקצת. לאחרונה, בכל יום לפני שהוא יוצא מהאמבטיה, הוא נשכב במים ומתחכך ברצפה במשך כמה דקות. הוא נעשה ממש מרוכז בהתחכחות ואינו עונה לי כאשר אני פונה אליו. אני מתלבטת מה לעשות, האם להתעלם ולאפשר לו את זה, להסיח את דעתו, כרגע אין עוד אחים אבל ברור לי שפעילות כזו היא יותר בעייתית אם למשל נעשה לו אמבטיה משותפת עם ילד של חברים ). אשמח לשמוע עצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות בגיל שנתיים
מיכל לופו-שדה04/02/2009
ילדים רבים נוגעים באיברי המין שלהם בכדי ללמוד על גופם, ללמוד את התחושות שגופם מייצר, ולעיתים גם על מנת להירגע. מדובר בתופעה שכיחה ופוצה מאוד המהווה חלק מתהליך ההתפתחות הנורמטיבי של ילדים. נראה כי בנך גילה זאת ועסוק בכך כרגע. חשוב לזכור כי בגילו הצעיר של בנך נגיעות אלו אינן מיניות כלל .
מדברייך אני מבינה כי בנך נוטה לבצע זאת רק באמבטיה, ולא בנוכחות הרבה ילדים במו בגן למשל. ולכן לא הייתי מנסה כרגע למנוע ממנו את התנהגות זו או מעירה לו על כך. אם בכל זאת, הדבר יוצר חוסר נוחות עבורך או עבור בעלך או במקרה ו הוא עושה זאת בנוכחות ילדים אחרים, אתם יכולים להציע לו לעשות זאת בחדרו ולהסביר לו שהוא יכול לגעת בגוף בחדר שלו כשהוא לבד ולא בנוכחות עוד אנשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)