גמילה ממוצץ בגיל גדול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ בגיל גדול
    ורד
    04/02/2009

שלום רב, בתי בת 5.8 חודשים ועדיין ישנה עם מוצץ וחיתול. היא מסרבת להיפרד מהם ואומרת שאינה מצליחה להירדם בלעדיהם. למרות שדיברתי איתה על כך שהיא כבר גדולה ,הצעתי לה חפץ במקום היא לא מוכנה להיפרד וכל פעם דוחה את הקץ בכמה חודשים וחןזר חלילה.ברצוני לציין כי בתי מאוד בוגרת בשאר המובנים מקובלת וחכמה מה עליי לעשות? אינני רוצה לקחת לה את המוצץ בכח כיצד אני יכולה לגמול אותה מהמוצץ. בתודה ורד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ בגיל גדול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לורד

מיכל לופו-שדה
    04/02/2009

לרוב מומלץ לגמול ממוצץ בין גיל שלוש לארבע. ככל שדוחים את הגמילה התהליך לרוב הופך קשה יותר ומורכב מאוד, מאחר ועל אף שמצד אחד הילד כבר גדול ומבין, מצד שני ההרגל הופך מקובע ונוקשה וקשה יותר להפסיקו. לכן, אין לי ספק כי לבתך יהיה לא קל להיפרד מהמוצץ. עם זאת, חשוב לעזור לה להיגמל וכדאי לעשות זאת לפני כניסתה לבית הספר. המעבר שנה הבאה לבית ספר כולל התרגשות א גם מתחים עבור הילד ולכן לא כדאי לעשות את הגמילה סביב ההשתלבות בבית הספר אלא דווקא השנה ועכשיו.
    חשוב לי להדגיש כי על מנת התהליך הגמילה יצליח הדבר הכי חשוב הוא כי את תהיי עקבית והחלטית ולא לחזור אחורה. כאשר מתחילים לגמול ומחזירים את המוצץ כי היא בוכה, פוגעים בתהליך הגמילה ובעצם המסר שאת מעבירה לה הוא כי בכי יעזור להחזרת המוצץ ולכן זה לא כדאי. אני ממליצה לך גם לקחת אותה לרופא שיניים על מנת שגם הוא יאמר לה ויסביר לה מהו הנזק שהמוצץ עושה לשיניה. לעיתים קרובות ילדים נענים לדמויות סמכות כמו רופא, וזה מעודד אותם ונותן להם מוטיבציה להיגמל.
    התחילי את הגמילה בשיחה איתה, ואימרי לה כי היא גדולה ואת יודעת שהיא בוגרת ויכולה להיפרד מהמוצץ. את יכולה להציע לה לעשות בהתחלה בית למוצץ ששם הוא יהיה לידה כאשר היא הולכת לישון.. בהמך אפשר לומר לה כי לאחר שבוע שהיא תישן ללא המוצץ תלכו ביחד לחנות צעצועים ושהיא תיתן את המוצץ למוכר ובמקום המוצץ תקבל מתנה שהיא תבחר . כמו כן, אפשר לעשות מסיבה או טקב פרידה מהמוצץ ולהתגאות בה בפני חברים ומשפחה על כך שהיא נפרדה מהמוצץ.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו