התעוררויות מרובות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התעוררויות מרובות
    סיגל
    04/02/2009

שלום רב בני בן שנתיים מגיל קטן מאוד נרדם לבד במיטתו, ולא מתקשה להרדם חזרה גם באמצע הלילה. בחודש וחצי האחרונים השינה הפכה לבלתי נסבלת.ואנחנו אובדי עצות. הוא מתעורר בין פעמיים לשלו ש בלילה, כל לילה זה קורה בשעה אחרת ככה שזה לא נראה כמו הרגל או משהו. ובניגוד לעבר שבו היה מתעורר מקסימום ממלמל משהו או קורה לנו מתוך שינה ונרדם חזרה הוא ממש בוכה וצועק אמא בואי. נראה לי שזה מתחיל בהתחלה בשלב ביניים כזה בין שינה לערות, (אני מחכה טיפה וכשזה לא נרגע באה בשקט ומסתכלת, אני רואה שבהתחלה הוא שוכב ומנסה להרדים את עצמו וצועק את הדברים תוך כדי ובאיזשהו שלב מתייאש ומתיישב או בא לצד השני של המיטה ומתחיל לקרוא לי). חשבנו שזה יכול להגרם מכל מיני דברים. דבר ראשון אנחנו יודעים בוודאות שלאורך כל התקופה הזו צומחות לו שיניים טוחנות אחוריות, אבל לא נראה לנו שזה בעיה של כאב. מה שנראה לי כרגע זה שזה קשור לחלומות, ממספר סיבות. דבר ראשון בחודשים האחרונים הוא גדל מאוד מבחינה רגשית ונהיה ממש ילד, הוא יותר מדבר על חוויות מהגן ומשחק יותר ויותר משחקי דמיון. דבר שני שמעתי אותו לפני כמה לילות תוך כדי שהוא מנסה להרדים את עצמו ממלמל לעצמו כל מיני דברים שקשורים לגן וכוללים את שם הגננת (משהו בסגנון של "נגה לא את הסיפור הזה סיפור אחר"). דבקר שלישי בלילות האחרונים זה ממש מחמיר, והוא באמצע הלילה אומר לי שהוא רוצה שיהיה אור כבר. אציין שהוא מתבטא בצורה מאוד חופשית ואני מנסה לדובב אותו, ולא נראה לי שזה קשור לכאבים אלא יותר לחלומות רעים. ניסינו להתמודד עם זה בכמה דרכים מכיון שנאחנו לא בטוחים מה הסיבה. בין היתר ניסינו להכנס לחבק ולהגיד ול לחזור לישון, בהתחלה זה היה עובד אבל עדיין הוא היה מתקשה מאוד להרדם חזרה וקורא לנו כל איזה 20 דקות לעיתים היה לוקח לו אפילו שעה וחצי להרדם חזרה, ובהם באמת היה מנסה להרדם לא בוכה או קורא לנו באופן עקבי רק כל איזה עשרים דקות חצי שעה. בימים האחרונים זה ממש יותר חמור והוא ממש מתחנן שנשאר איתו. שמתי לב שאם אני נשארת לישון איתו במיטה הוא עדיין ממשיך להתעורר מדי פעם ולבכות אמא אמא אבל נרגע מהר כשהוא רואה שאני שם. בימים האחרונים אפילו חרגנו מאוד ממנהגנו והחלטנו שנתמודד אח"כ עם ההרגל המגונה, והתחלנו להביא אותו למיטה שלנו כשמתחילות ההתעורריות הקשות (לא אחרי שהוא נלחם איתנו אלא מיד כשמתעורר בבכי) ועדיין הוא מתעורר כל שע ה שעה וחצי מהרגע שזה מתחיל (בדר"כ בסביבות שלוש) ובוכה אמא בואי , או סתם מתבכיין ובסוף מתיישב . אציין שהוא עדיין למרות זאת הולך לישון בשמחה במיטה שלו. וכמו כן שבעבר לפני תקופות החלומות הזו הוא בכלל לא היה רוצה לבוא אלינו למיטה, ואפילו כשהיה חולה וקם בלילה עם חום והייתי לוקחת אותו אלינו, אחרי שהמשכך חום היה משפיע הוא היה מבקש לחזור למיטה שלו . אשמח לשמוע אם יש לכם עצות ואם יש לכם המלצה בשבילי לתחום יעוץ שיוכל לעזור לי בנושא זה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוררויות מרובות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לסיגל

ד''ר דוד וילנסקי
    08/02/2009

נשמה שאתם מתנהגים נכון בנוגע לבעייה. הדבר היחיד שאני יכול להציע זה לנסות לברר איזה חוויות הוא עובר בגן ביום ולנסות לדובב אותו על הנושא. במידה שהוא כבר מסוגל לשחק משחק דמיוני לתת לו לשחק "גן" ואולי לשחזר את העירויים. דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו