ציחצוח שיניים לילדה בת 2.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ציחצוח שיניים לילדה בת 2.5
    נעמה
    05/02/2009

ביתי בת השנתיים וחצי אינה מוכנה לצחצח שיניים. תקופה עשינו משחקים וזה עבד, אח"כ היא לא הסכימה והמשחקים לא עזרו. בשלב זה הייתי מצחצחת לה שיניים בכח ונראה לי שעשיתי טעות, כי הרגשתי שהיחסים שלי עם הילדה הופכים להיות לא נעימים ולכן ויתרתי. היום אני לא מצחצחת לה שיניים בכלל. גם כשקניתי לה מברשת חדשה ומשחה עם דמות שהיא אוהבת זה לא עזר. איך אפשר לגרום לילדה לצחצח שיניים? אשמח לקבל את עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציחצוח שיניים לילדה בת 2.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזדהות

יפית
    06/02/2009

היי נעמה, כנראה שהבנות שלנו נמצאות בערך באותו גיל הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים.. שנה שעברה קרה לי בדיוק אותו דבר עד שהבנתי שאסור לי לוותר לה שלפני הציחצוח הייתי מסבירה שאנחנו הולכות לצחצח שיניים אם תרצה ואם לא והיא פשוט יכולה להחליט אם זה יהיה בכיף או שלא. בהתחלה זה היה מאוד קשה זה היה בכוח לפתוח את הפה ממש בכוח,כבר הרגשתי חלילה כמו אמא רע ה. אבל אמרתי לעצמי שאני חייבת לעבו ראת זה באת אחרי שבוע קשה ..יום אחד היא קמה הביאהלי את המברשת ופתחה את הפה ממש בכיף.. ומאז הציחצוח נהפך ממש לתענוג(כמו שזה אמור להיות) אז קצת סבלנות למרות שזה קשה... יום טוב מיטל מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לעזור עם רעיונות נוספים:

אמאלה2
    07/02/2009

צחצוח שיניים בהחלט לא צריך להיות חויה כל כך קשה, יש לנו ספר מקסים שנקרא "מסיבה בפה" ובו מסופר בחרוזים על מסיבה שעושים לשיניים , הציורים מרהיבים ואפשר להתחיל עם זה. כשהבן שלי היה בערך בגיל של בתך שרתי לו בזמן הצחצוח את "אין אין אין חגיגה בלי עוגה" עם מילים שמתאימות לצחצוח: "אין אין אין חגיגה, בלי בלי בלי בלי משחה..." וזה היה המשך טבעי של המסיבה שעשינו לשיניים, ככה הכיף ועם המון סבלנות. בגיל מאוחר יותר, נושק ל-4 כבר עשינו טבלה ולאחר חודש של צחצוח פעמיים ביום הוא קיבל תעודה של "אלוף הצחצוח" (כמו כרטיס מנוי) ומאז אין עם זה עניינים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחצוח שיניים לפעוטה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/02/2009

נעמה שלום,
    הרעיונות שהוצעו לך הם מצוינים, וכדאי להשתמש ביצירתיות על מנת ליצור שגרת צחצוח תקינה.
    ברצוני להתייחס לאמירתך לגבי היחסים עם הילדה שהפכו ללא נעימים סביב נושא צחצוח השיניים. בסביבות גיל שנתיים, ילדים נוטים הרבה יותר מבעבר להביע מחאה, כעס ורצון להחליט עבור עצמם. הדבר מכניס מתחים רבים יותר יחסית לקשר הורה-ילד. אולם חשוב לזכור שאת המבוגרת ואת עושה בחירות עבור הילדה, שאין לה מספיק מידע על העולם ועל תוצאות מעשיה או אי מעשיה.
    כך למשל, בתך אינה מסוגלת להבין בגילה את מושג העששת, לגביו את כמבוגרת מבינה את הקשר בין אי צחצוח לבין פגיעה בשיניים. בנוסף, לך יש ניסיון חיים ואת יודעת כמה טיפול אצל רופא שיניים יכול להיות לא נעים. כלומר, את כאמא עושה מעשה שומר וטיפולי כלפי בתך כשאת מתעקשת על צחצוח השיניים. ברגע שתחושי בטוחה בהחלטתך, הדבר יעבור לילדה. חשוב שתזכרי שגם אם בתך מביעה התנגדות וכעס, היא עדיין זקוקה לך ואוהבת אותך, והמתח בסיטואציה הספציפית, אמור להיות זמני.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על העידוד!

נעמה
    10/02/2009

אני בהחלט אנסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו