מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 5 עם בעיה רגשית/חברתית- שק אגרוףרקפת05/02/2009
בני בן ה-5 רגיש, ערני ונבון. יש ילד אחד בגן שהוא מאוד חושש ממנו(תופס אותו כחזק ממנו) ומצד שני מאוד מעונין בחברתו. הדרך שסיגל לעצמו להתמודד איתו זה להשתרע על הארץ בכל הזדמנות לצחקק ולשחק אותה משועשע ולאפשר לחבר לבעוט בו קלות, לסתור לו וכו'. זהו גן משולב לשני שנתונים ושניהם בקבוצת הבוגרים. הבעיה היא שגם הילדים האחרים (והצעירים) קולטים את זה ומצטרפים לחגיגה. ניסיתי להעביר לו השבוע בפעם הראשונה שההתנהגות שלו גוררת יחס שהוא לא חפץ בו. אני גם צריכה לשכנע אותו שהיחס הזה פוגע, מכעיס וכמובן לא ראוי. הוא מאוד הבין (אני מקווה שלא רק בשביל לרצות אותי) וגרם לו לבכות להביע פחד ועצב עמוק. קראתי השבוע את הספר "הדרמה של הילד המחונן" ויכול להיות שאנחנו שם. למרות שפניתי השבוע למרכז להתפתחות הילד בקופ"ח, מפגש ראשוני עם רופא יקח עוד חודש וחצי לפחות. מה אני יכולה לעשות בינתיים? אני מרגישה שכל זמן שעובר וההתנהגות נמשכת מקבע את ההתנהגות ומרחיב את מעגל הפוגעים. יש לציין ששיתוף הפעולה מצד הגננת לוקה בחסר. האם זה מקרה ש"גדול עלי" בתור אמא? האם להפסיק להעלות את הנושא איתו לחלוטין? אשמח לקבל הפניה למאמרים שיתנו לי איזשהו כיוון. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רגשית
זהורית אסולין שמחון06/02/2009קודם כל כיוון שארועים אלו מתרחשים בגן חשוב מאד לגייס את הגננת ולהסביר לה את אשר מתרחש ואת הקושי של בנך להגן על עצמו במצבים אלו וחשיבות ההגנה שצריכה להגיע ממנה. אני שומעת שהספר של הדרמה של הילד המחונן דיבר אלייך מה בספר דיבר? מה הזכיר לך את החווית שבנך חווה?
אני חושבת שמאמר לא יעזור כרגע אלא נסיון להבין מדוע בנך בוחר "להפקיר" את גופו לפגיעה באחרים- האם הוא מאמין כי בכוחו שום דרך אחרת לחבור לאחרים ולהיות אהוב אלא רק ע"י הקרבה זו? נסי לעזור לו למצוא דרכים נוספות , מיטיבות יותר להתקשרות ולחברות, הזמיני חברים הביתה ותווכי לו את הסיטואציות והאפשרויות העומדות לרשותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)