גמילה מתיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מתיתולים
    יפית
    06/02/2009

צהריים טובים, אני מתנצלת מראש עלהמכתב הארוך.. הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשיים(ילדה מפותחת מבחינה שיכלית) לפני שבועיים היא באה אליי בבוקר ואמרה לי שהיא רוצה להוריד תיתול ולעשות בסיר. כך עשיתי ללא לחץ - מאז כאשר שאני בבית הייתי מורידה לה תיתול שזה בזה מיוזמתה, בשישי שבת שאנחנו כמעט כל הזמן ביחד גם יא הייתה בלי תיתול ולא מפספסת קקי פיפי מבקשת, מורידה בגדים ועושה. הגענו למצב שלגן היא כבר רצתה ללא בלי תיתול. וכך עשיתי שלחתי אותה בלי תיתול, אך בגן הגננת אמרה לי שהבת שלי לא מבקשת והם לוקחים אותה לשירותים והיא עושה. בגן הם אומרים לי שהיא לא מוכנה לגמילה? מה דעתך? האם להחזיר לה תיתול? אני לא רוצה לבלבל את הילדה. תודה יפית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מתיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים

זהורית אסולין שמחון
    06/02/2009

חשוב להבין מהגננת מדוע היא חושבת שהילדה אינה מוכנה לגמילה.אולי היא רואה שבסיטואציות של משחק ביתך עסוקה שמחק עד שאינה פנויה לזהות את המועד בו צריכה ללכת לשירותים, גם אם כך הדבר אפשר לחשוב על דרכים לעזור לה.
    כמו כן חשוב לברר מה עמדותיה של הגננת לגבי נושא זה האם היא תופסת שזהו חלק מתפקידה לסייע בתהליך הזה ועל כן מוכנה לספוג לכלוך ופספופסים בסבלנות ובהבנה שזהו חלק מהתהליך או שמא מעדיפה שהילדים יגיעו אליה שהם כבר גמולים לגמרי. אם כך חושב לא להאבק עם הגננת אלא לנסות לגייס את עזרתה לנושא. להסביר מדוע התחלת עכשיו את התהליך, ומדוע התחלת לשלוח את הבת בלי טיטול לגן. יחד עם זאת אם הגננת תבקש להמשיך לשלוח לה טיטולים אפשר לדון יחד מתי כדאי להשתמש בהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו