מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 11 בכיתה הרוני חן06/02/2009
בתקופה האחרונה (מספר חודשים), נראה לי כי אין לבת שלי כל צורך בחיי חברה. אחר הצהריים לאחר שסיימה את כל המטלות של ש"ב וכדומה היא כמעט ואינה מזמינה חברות ואף אינה הולכת לחברות. יש לה מספר חברות טובות ואף פעם לא היו לה בעיות חברתיות מיוחדות אך היא מאד מאד בישנית וכתה ה זה הגיל שהבנות יכולות להיות רעות לפעמים ואם מישהי אמרה לה איזו הערה היא מיד נעלבת ולא עונה ומתרחקת.שאלתי אותה אם קרה משהו בבית הספר והיא אמרה שלא.אני מאד מוטרדת והשאלה שלי היא האם אני צריכה ללחוץ עליה ללכת לחברות או להזמינן, או לעזוב אותה לנפשה. כשאני מציעה לה להזמין חברה היא אומרת בסדר ומתקשרת אך מיוזמתה לא. אני לא יודעת איך לנהוג איתה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים חברתיים
ד''ר שירי שדה שרביט09/02/2009רוני שלום,
ילדים ומבוגרים נבדלים זה מזה בצורך שלהם בקשרים חברתיים ובהנאתם מאינטנסיביות הקשרים. ייתכן שלילדתך מספיקה האינטרקאציה עם חברותיה במהלך בית הספר והיא נהנית מהזמן עם עצמה אחה"צ. אולם עלייך לשלול את קיומם של קשיים חברתיים המפריעים לילדה. רצוי שתשוחחי עם המחנכת ועם פסיכולוגית בית הספר ותשמעי את התרשמותן מהילדה ומההתנהלות החברתית שלה בכיתה. הדבר ייתן לך יותר מידע על מנת להבין מה נמצא בבסיס התנהגותה של בתך. בנוסף, ציינת כי לאחרונה חלה התמעטות במפגשים של בתך אחה"צ - האם התרחשו שינויים או אירועים מיוחדים בתקופה הזו? האם לילדה יש קשיים לימודיים והיא משקיעה זמן רב בהכנת שיעורי הבית עד שלא נותר לה פנאי לחברות? כמו כן, חשוב לבדוק באיזו מידה בתך גם מוזמנת לאחרות (אולי אינה רוצה להיות היחידה שיוזמת) והאם היא חשה בנוח להזמין לביתכם.
במידה ואת מתרשמת כי בתך נתקלת בקשיים חברתיים או שהיא זקוקה לתמיכה בפיתוח כישורים חברתיים, תוכלי לעזור לה באמצעות יזימת מפגשים בעצמך, עם ילדות ואמהותיהן, כך שבתך תיהנה מהחברה אך לא תיאלץ ליזום הכל בעצמה (למשל, צפיית אמהות ובנות מהכיתה בסרט קולנוע או טיול משפחות עם חברותיה). במידה ואת רואה קשיים חברתיים מתמשכים, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג המתמחה בעבודה עם ילדים כיצד להקל על בתך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)