מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכנסת תינוקות לפעוטון- דחוף!!דו09/02/2009
שלום רב, אני אם לתינוקת מדהימה בת 9 חודשים, חייכנית ומאושרת. התמזל מזלי לטפל בה בעצמי עד כה. באפשרותי לחזור לעבודה בעוד כחודשיים (אז תהיה בת 11 חודשים) או רק בנובמבר (אז תהיה בת שנה וחצי), ואני מתלבטת כיצד הדבר ישפיע עליה. (העניין דחוף מכיון שאני צריכה להודיע לממונים עלי מתי אני חוזרת ביומיים הקרובים). האם הכנסתה בגיל 11 חודשים עלול לפתח אצלה חרדת נטישה? האם הכנסתה לפעוטון עם ילדים רבים בגיל זה תפגע בה ובהתפתחותה? מתי כדאי להכניס אותה לפעוטון מבלי שהדבר יפגע בה? באפריל או בנובמבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת תינוקת למסגרת
נעמה סבג שמש10/02/2009דנה שלום,
הכנסת ילד למסגרת הינה סוגיה מורכבת ואינה פשוטה, הן רציונלית והן רגשית.
לרוב, תהליך שכזה אינו דבר קל וכדאי לדעת עוד קודם איך לקיימו נכון כדי להקל, הן על התינוק והן על האם.
אין לך מה לחשוש מנושא חרדת הנטישה כי בכל גיל, לרוב, התהליך אינו פשוט. אנחנו כהורים יכולים לננקוט במס' דרכים כדי לעבור זאת בקלות יחסית.
לשאלתך בנושא הגיל: כניסת ילד למסגרת היא בעלת יתרונות וחסרונות, אך בכל מצב הדבר לא יפגע בהתפתחותה התקינה.
אני אישית, כאמא, מעדיפה מסגרת קטנה, אולי אפילו מטפלת עם ילד נוסף, עד גיל שנה וחצי. אני מעדיפה שהילד יידע לתקשר טוב ויותר ואף ללכת כך שיהיה פחות תלותי.
אין זה אומר שזה נכון. זו העדיפות שלי. מדובר גם בסדר עדיפויות רגשי וכלכלי.
מקווה שעזרתי,
נעמה- יועצת ומנחת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
דו10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי נשימה עמוקה
יעל11/02/2009הי דנה, אני אמא לילדה משגעת בת 15 חודש, היא הייתה רק איתי בשלושת החודשים הראשונים לחייה ואז בהדרגה היא התחילה להישאר עם המטפלת שלה. בגיל שישה חודשים חזרתי למשרה כמעט מלאה (ארבעה ימים בשבוע עד 16:00) ואז הילדה הייתה עם המטפלת בעצם מתשע בבוקר ועד ארבע. בגיל עשרה חודשים, היה ברור שהמטפלת - הבאמת נהדרת שלה - לא סיפקה את צרכיה. אני לא מכירה את ילדתך, אבל התכשיט שלי הראתה אהבה מאוד ברורה לחברת ילדים ועם כל הקושי, הגעתי למסקנה שגן יהווה עבורה מסגרת נכונה יותר ממטפלת, שנישארת איתה בבית ונותנת לה לראות סרטים בווידאו או סתם מסתובבת איתה בחוץ. כפי שאני רואה את זה, גן מקצועי עם גננות טובות נותן הרבה יותר גירויים ותכנים ממה שיכולה לתת המטפלת הכי טובה ולו רק, כי גן מספק חברה של ילדים אחרים וכבני אנוש, אנחנו יצורים חברתיים וככל שנקדים לפתח יכולות חברתיות בריאות - כן ייטב. כפי שחשבתי, ההתפתחות של ילדתי מרגע היכנסה לגן הייתה הרבה יותר מהירה. היא הולכת לגן נהדר, שמלמד אותה תכנים רבים וכבר מגיל 10 חודשים הם החלו בעבודות צביעה והדבקה וזה משהו, שבבית קשה לעשות (בייחוד כשיש ספות לבנות... :) ). אני לא אומר שהיה תמיד קל, היו תקופות ארוכות וקשות של בכי כל בוקר, היא הייתה שוברת לי את הלב והייתי יוצאת מהגן לפעמים עם דמעות בעיניים. אבל האמת היא, שזה מאז ומעולם היה הצגה ובכל הפעמים שנישארתי מחוץ לדלת, תמיד נוכחתי שהיא הייתה מפסיקה לבכות כמעט ברגע בו יצאתי. כך שמה שאני בעצם מנסה לאמר הוא, שמנסיוני האישי, עם כל הקשיים הכרוכים בנושא, הגן הוא מסגרת נכונה, שמקנה הרבה מאוד קישורים קוגנטיביים והתפתחותיים בנוסף לדבר הבסיסי ביותר, שהוא פיתוח יכולות חברתיות. אני יכולה לאמר לך שהיום, היא הולכת לגן כ"כ בשימחה וברצון, שזה כמעט מעליב. אין בכי ואין כלום, היא רצה בידיים מושטות לגננות שלה והיא שמחה לראות גם את כל החברים הקטנים שלה. ויש כמובן את הבונוס היומי הגדול, כשאני באה לקחת אותה כל יום אחר הצהריים, היא תמיד רצה אלי ונותנת לי כזה חיבוק, ש...מה אומר? אין מילים. זה פשוט שווה את הכל. אושר גדול. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפריל או נובמבר
יעל11/02/2009הי שוב, בעיניין העיתוי, אני חושבת שעדיף אפריל ולו רק בכדי לנסות לחסוך ממנה מעט מחלות ילדים, שהרבה יותר נפוצות בחורף. את הילדה שלי, שמעולם לא הייתה חולה הכנסתי לגן בחודש ספטמבר, אולם לא הצלחתי לחסוך ממנה אף מחלה...מה שכן עזר לה, היה סירופ של מולטי וויטמין ששמו קינדרוויטל. זה לא חיסון, אבל זה בהחלט חיזק אותה. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)