שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גלי
    09/02/2009

שלום רב, יש לי בת , כמעט בת 4. בחודשים אחרונים, היא מסרבת להתארח אצל חברים מהגן ומעוניינת רק שיבואו להתארח אצלה. כשאני שואלת אותה אם היא רוצה לבקר אצל חבר/חברה, היא עונה שלא כי היא מתביישת מהאבא/אחות/אח שהיא "לא מכירה" לדבריה. יש לציין שבעבר היא כן היתה מוכנה להתארח ואף עשתה זאת מספר פעמים. היא כן מוכנה להתארח בתנאי שאחד מאיתנו יהיה איתה. אני תוהה ממה יכול לנבוע הדבר - האם זהו שלב התפתחותי שיחלוף מאליו? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בנדון? אני רוצה לציין שכשהיא מגיעה איתנו להתארח בבית אחר - גם אם זה של סבא וסבתא שלה שאליהם היא רגילה - לוקח לה זמן "להפשיר" ובדקות הראשונות היא ממש נצמדת לי לרגל ורק אח"כ היא מתרגלת ומתחילה לשחק עם הילדים האחרים. אודה לתשובתך. בברכה, גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת רגשותיה של הילדה

נעמה סבג שמש
    10/02/2009

גלי שלום,

כיוון שלא מדובר במקום מסויים, הייתי ממליצה לא ללחוץ על הילדה וללכת איתה, בקצב שלה ובזמן שלה.
    עליכם להתנהג לכך בצורה טבעית ולא לנסות לתחקר אותה על מנת להבין מה השתנה.
    קבלו את המצב כמו שהוא, אפשרו לה להצמד אליכם עד שתחליט שהיא מוכנה, ואף תאמרו לה שהיא יכולה לשבת איתכם עד שתחליט אחרת.
    בבקשה, בקשו גם מהאחרים לא "להתנפל" עליה כשהיא מגיעה. לתת לה את הזמן שלה ולהתקדם בקצב שלה.

בברכה,

נעמה- יועצת ומנחת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו