מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימות מילולית - לא קיבלתי תשובהענת15/02/2009
שלום רב. יש לי 3 ילדים, בת 9 בת 6 ובן שנתיים וחצי, הבעיה שלי היא עם הגדולה, היא מקללת המון, או משתמשת בביטויים שלא נעימים, אלימות מילולית (בנוסף לאלימות פיסית) זה כבר לא נשלט אצלה נראה לי זה פשוט יוצא החוצה אוטומטי ללא חשיבה לפני, אתמול דיברתי איתה (כמו הרבה שיחות לפני) אבל לדעתי אני צריכה לעשות משהו דרסטי יותר מאשר שיחות ועוד שיחות, מה עושים כדי לעקור את זה מהשורש? זה מופנה כלפי כולם, אנחנו כהורים, אחותה, חברים, לפעמים זה גם תוך כדי משחק עם חברים היא אפילו לא שמה לב, אני גם לא חושבת שהיא מודעת למילה שיוצאת לה מהפה תוך כדי משחק עם חברים. אבל זה עדיין אלימות מילולית שלא מקובלת עלינו. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית ופיסית מצד בת 9
ד''ר שירי שדה שרביט16/02/2009ענת שלום,
בתך פיתחה סגנון התנהגות שהוא מאוד שלילי ולא מועיל בטווח הארוך עבורה. נראה כי היכולת שלה להתמודד עם תסכולים באופן בונה, היא נמוכה. אתם נדרשים לפתח במהרה את יכולתכם לעמוד בפני בתכם, ולעזור לה למצוא דרכי התמודדות טובות יותר, כי היא עלולה כבר בקרוב לשלם על התנהגותה מחירים אישיים וחברתיים גבוהים. כמו כן, ההתנהגות גובה מחיר לא פשוט משני ילדיכם הצעירים.
שיחות עם הילדה כפי שהבחנת היטב אינן מועילות, ולפיכך חשוב שאת ובן זוגך תשבו יחד ותגבשו אסטרטגיות פעולה בתגובה להתנהגויות לא הולמות של ילדתכם. חשוב שתנקטו בסנקציות מיידיות ותואמות בתגובה להתנהגויות לא תקינות, ותפגינו גישה אחידה כלפי התנהגות הבת. כמו כן, חשוב שתבדקו ביניכם ובין עצמכם, האם אתם גם ללא כוונה מחזקים את התנהגות הילדה, מעריכים את יכולתה לבטא תוקפנות באופן לא מווסת ולא אכפתי, וכדומה.
במידה ואתם רואים כי אתם מתקשים לשנות את תגובותיכם, או שהילדה ממשיכה באלימות, חשוב מאוד שתפנו במהרה להדרכה אצל פסיכולוג. חשוב שבתכם תחזור להתפתחות תקינה מהר ככל האפשר, וילדיכם הצעירים לא יסבלו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)