מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 2.8 מפחד לעשות קקייעל16/02/2009
בהיותו בן חצי שנה סבל בני מיציאות קשות שנלוו בבכי בצרחות ואף בדימום קל. לאחר ביקור אצל גסטרו ילדים ששלל הירשפרונג ניתן לו טיפול של שמן פראפין ובמצב של חוסר יציאה ממושך אף בחוקנים מסוג מיקרולט. לאחר סיום הטיפול בשמן חזר המצב לקדמותו שלפעמים יש יציאות קשות והילד התחיל לפתח התאפקויות, הילד היה עוצר את עצמו מלעשות אפילו שהקיבה היתה רכה ( מפחד שיכאב לו) ולאחר כמה ימי התאפקויות שכבר לא היתה ברירה היה לוחץ מאוד והיה מוציא קיבה גלילית וקשה. לפני כשנה הסתדר המצב אך לאחר כמה חודשים חזרו ההתאפקויות בחזרה. לאחרונה אף היינו במוקד לילה לאחר שהילד לא עשה קקי מעל לשבוע. לפני כחודש היינו אצל פסיכוטרפית שהמליצה על גמילה, הילד נגמל מפפי יפה מאוד אך הקקי נשאר באותו מצב- התאפקויות ללא יציאה, אל אף שמקבל כבר חודש כל יום בן 10 ל20 סיסי של שמן פראפין. הפעם האחרונה שעשה היה לפני כשבוע עם חוקן. מיותר לציין שניסינו גם פגלקס גלצרין ואפילו שיכנועים ע"י מתנות וממתקים. לאחר כמה ביקורים אצל גסטרו הבנו שהבעיה אינה בריאותית פיזית אלא כנראה התנהגותית- פחד של הילד מלעשות. ניסינו הכל אך לא מצאנו מישהו שמטפל ספציפית בבעיה זו.. אנא עיזרו לנו, נואשנו.. תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון ליציאות קשות
ענת16/02/2009הי יעל, קשה לי לקרוא את מה שכתבת כי לנו היתה בדיוק!!! אותה בעיה. הייתי איתו בגסטרו מס' פעמים ונתתי את כל החומרים שאת נותנת ולאחר ביקור אצל רופא מומחה לגסטרו ילדים הוכח סופית שאין לילד שום בעיה בריאותית אלא עצירות כרונית. הוא המליץ לנו על שינוי דיאטה מיידי שהשפיע תוך מס' שבועות ומאז אין יותר בעיה. הפסקתי עם כל החומרים (מדי פעם אני עוד מערבבת לו פגלקס בשתיה בארוחת ערב וזהו!) בלי נרות גליצרים ובלי חוקנים. הדיאטה אומרת ככה- הגוף שלו לא מקבל מספיק סיבים תזונתיים. הוא צריך לאכול חיטה מלאה (לחם, קרקרים, פסטה) לאכול ירקות ופירות עם הקליפה. כי בקליפה יש את הסיבים והם שגורמים ליציאה הקלה. בגן דרשתי שהוא יקבל תזונה מתאימה- בלי בננה, אורז אסור לו אפילו להריח, ובלי גזר מבושל. כל ארוחת צהריים בגן כשנותנים פחמימה וירק- שיתנו מעט מאד פחמימה שלא ירגיש מקופח והרבה מהירק (בגן משום מה הם אוכלים ירקות...) ירקות כמו: אפונה, שעועית עם הקליפה. שוקולד וסוכר קקאו (משקה שוקו) עושים עצירות! אני נותנת לו הרבה קרקרים מחיטה מלאה-כאלה של מבוגרי, הוא מאד אוהב וזה יעיל. אני מקווה שעזרתי אם יש לך שאלות אשמח לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
יעל16/02/2009תודה על תשובתך המפורטת אך הבעיה שלי קצת יותר מורכבת מכיון שגם עם השמן פראפין שכבר עושה את הפעולה של הקיבה רכה, הוא עדיין מתאפק וזה בגלל הפחד שיכאב לו.. אין לי שום דרך להסביר לו שזה לא כואב, הוא הכניס לראש שקקי זה כואב אז לכן לא עושים. לפי מה שהבנתי זאת כנראה בעיה התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעל
ענת17/02/2009הבנתי. בזה אני באמת לא מבינה ולא יכולה לייעץ (-: סתם שתדעי שהבן שלי היה מתאפק גם וברגע שהתחיל לאכול בדיאטה הזו הסיבים גרמו לו לצורך עז כל כך ליציאה שהוא פשוט שחרר. אז שווה לנסות.... בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מצאת פסיכולוג לילדך?
ורד09/04/2009אני נמצאת באותה הבעיה...אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהתאפקויות
זהורית אסולין שמחון11/04/2009לכל הכותבות סביב בעיית ההתאפקויות בצואה. יש כמה גישות טיפוליות האחת גישה התנהגותית - קוגנטיבית , שעוזרת לילד לשנות את אמונותיו והתנהגויותיו. אני לא יודעת אם מגיל כל כך צעיר אפשר לטפל אבל אחת המרפאות שמטפלת בגישה זו גם בילדים קטנים הן המרפאות של ד"ר קושניר.
גישה שניה לטיפול היא טיפול רגשי פסיכולוגי שמטרתו לעקב אחר החרדות הסמויות של הילד שבאות לידי ביטוי דרך ההתאפקות (חרדה גלויה היא הכאב בעשיית הצואה , אך יכולות להיות חרדות אחרות כמו הפחד לאבד שליטה, או לחלופין ההנאה שבשליטה, הפחד מלכלוך ועוד)
טיפול כזה יכול לעשות פסיכולוג קליני המטפל באורינטטציה פסיכודינמית ומתמחה בטיפול רגשי בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)