בן רגיש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן רגיש
    ליאת
    17/02/2009

אנו הורים לילד בן 5 וילדה בת שנתיים. שאלה 1: כל פעם שבני נשאל את מי הוא אוהב יותר סבתא מצד אחד או מצד שני הוא עונה מיידית "את שתיהן" כי כנראה לא רוצה לפגוע באף צד וזה נורמלי לדעתי. אך האם זה נורמלי כשתשובתו זהה גם כששואלים אותו את אמא או את הבייביסיטר, והוא עונה שאת שתיהן אוהב אותו דבר? אני אמו הסברתי לו שאת אמא ואבא אוהבים הכי מכולם כי הם הכי קרובים וחשובים, זה נכון לעשות? שאלה 2: אתמול ביקשתי ממנו לעשות משהו והוא לא הסכים ומאוד התנגד למרות שבקשתי שוב ושוב, לכן שלחתי אותו לחדר להיות לבדו בתור עונש. וכשבעלי חזר וביקש ממנו הוא הקשיב לו. אניח בתגובה כעסתי ואמרתי לבני שזה לא בסדר להקשיב לאבא ולי לא. בעלי חולק עליי ואומר שאסור לי להגיד לו דבר כזה. מה דעתכם האם נהגתי נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן רגיש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינטליגנציה רגשית

נעמה סבג שמש
    18/02/2009

ליאת שלום,

האם בנך נשאלת בילדותו את מי הוא אוהב יותר, את אמא או אבא?

האם אמרתם לו שאתם אוהבים אותו ואת אחותו בדיוק אותו דבר?

לאחר שתעני לעצמך על שאלות אילו בדקי אם יש קשר בין הדברים.

חשוב לי לומר שאין לשלול רגשותיו של ילד ואין להנחות אותו מה עליו לומר כשהוא נשאל על רשות. מותר לו להרגיש כל רגש, אך אסור להתנהג כל התנהגות.
    אם הוא מקשיב לבעלך ולא לך, הפתרון אינו מניפולציה רגשית. את גורמת לו לרגשות אשמה, ללא הועיל.

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו