הודעה שלישית מבקשת תשובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הודעה שלישית מבקשת תשובה
    מיכל
    18/02/2009

שלום, בני בן השנתיים נמצא במשפחתון כחצי שנה, במשפחתון 6 ילדים, לפני כשלושה חודשים נראה כי הולך לגן בחוסר שקט. הגננת מספרת על מקרים רבים מאוד, ואפילו ימים שלמים בהם דוחף וחוטף לילדים אחרים משחקים. דוגמאות: כל הילדים יכולים לשבת ביחד ולצייר והוא יזרוק לכולם את הדפים, ילד יכול לשחק בעגלה והוא ידחוף ויפיל אותו לרצפה למרות שלא היתה קודם לכן אינטראקציה ביניהם. במקרים אלו היא אומרת לו שאסור להרביץ/ לדחוף ולעיתים מושיבה אותו בצד לזמן קצר. בבית גם לעיתים בודק גבולות יכול לזרוק חפצים, להכות אך לא לעיתים תכופות כ"כ כמו בגן. במקרים אלו אני מגיבה ואומרת לו שאסור להכות/לדחוף כי זה כואב...ולעיתים קרובות מרחיקה אותו מהמקום. למרות שגיל שנתיים הוא מעיין "גיל התבגרות" אני מודאגת מהעוצמה ומהתדירות של התנהגותו. בנוסף, אני מרגישה כי כעת חווה חויות שליליות במשפחתון וכי כל הזמן כועסים עליו. יש פרט נוסף, איני יודעת אם הוא רלוונטי, לבני עדיין צומחות שיניים, האם יש לכך השפעה? אנא עזרו לי, מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הודעה שלישית מבקשת תשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיכל שלום

נעמה סבג שמש
    18/02/2009

מיכל,

חשוב לדעת ממתי התנהגות זו החלה. האם מתחילת השנה. וממתי נכנס הילד למסגרת הגן. האם זו שנתו הראשונה במסגרת בכלל?
    חשוב לדעת גם אם הוא הולך בשמחה לגן.

יכול להיות שהלך הרוחות בגן לא מתאים לאופיו ולא יודעים לנהל אותו בצורה נכונה כדי להפיק ממנו את המירב.
    לי נשמע שהוא חווה תסכול. אני אומרת זאת בזהירות כי אין לי מספיק רקע על עברו ועל ההווה.

הייתי מציעה לבדוק את השאלות שהעליתי ולראות עד כמה הפער משמעותי בין הגן לבית.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עצבנית

לינה
    27/02/2009

אני אמא חד הורית , יש לי ילדה אחת , בת 2.5 , אבא שלה נפטר לפני שנה חצי , היא נכנסה לגן באלול 2008 ,היא חיה עמי אצל ההורים שלי , היום היא מאוד עצבנית ואני לא יודעת איך להתנהג עמה . אני מודה על התייחסותכם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נעמה והוספת פרטים

מיכל
    27/02/2009

עד גיל חצי שנה היה עימי ומגיל חצי שנה עד שנה וחצי היה בבית עם סבתא שלו. בגיל שנה וחצי נכנס למשפחתון. לאחר כשלושה שבועות של הסתגלות, נראה היה כי בני הולך בשמחה למשפחתון. במשך החודשיים וחצי האחרונים: 1. כשאני שואלת אותו שאלות לגבי הגן- או שמתעלם או שמדבר על משהו אחר. 2. כשנשאל האם רוצה ללכת לגן אומר: "לא" 3. בבוקר מסרב שהגננת תקח אותו / תגע בו. ניהלתי שיחה עם הגננת ושיקפתי לה את המצב שבני לא הולך ברצון לגן, היא אמרה שהיא יכולה להבין כי רוב היום אומרים לו "לא". לטענתה כל היום הוא עסוק בלקחת דברים של אחרים, לדחוף ולתת מכות. בבית לעיתים זורק חפצים, צעצועים ולעיתים רחוקות מכה. אודה לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו