מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פירוש סיטואציות שגויליאת19/02/2009
שלום יש לי ילד בן 5.5 אשר לא מפרש סיטואציות כראוי לדוגמא אני ובעלי התווכחנו שלא יתר על מידה כמה ימים לאחר מכן הגננת ערכה שיחה בגן בנושא כבד את אביך ואת אימך והבן שלי אמר שאבא ואמא מרביצים סיטואציה שלא היתה ולא נבראה לעולם . ע"פ חוות דעת הגננת שלא רק ע"י המקרה הנל שהוא אינו קורא סיטואציות בצורה תקינה כלומר אם ילד דחף אותו בטעות אז מבחינתו הוא הרביץ לו מה שיהווה לו בעיה בכיתה א' . אני ובעלי נדהמנו לאחר שיחתנו עם הגננת ולכן אני פונה אליך מה לעשות? דיברתי איתו על אותו מפגש בצורה שהגננת הורתה לי שזה לשאול אותו מה אומר המשפט "כבד את אביך ואת אימך "והוא ענה לי בצורה מדוייקת ולאחר מכן אמרתי לו שהגננת סיפרה שהיה ילד שאמר שאבא ואמא מרביצים אז הוא אמר לי כן זה אני אמרתי כי את ואבא רבתם אז הסברתי לו שאבא ואמא התווכחו ולא מרביצים אז הוא לא הגיב . שאלתי אליך האם זה נורמליותקין שבגילו הוא לוקח סיטואציה והופך אותה? ומה ניתן לעשות כדי לעזור לו להבין את הסיטואציות בצורה תקינה . לתשובתך אודה ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש מצבים חברתיים
זהורית אסולין שמחון20/02/2009כדאי לנסות לתווך לו את הדקויות של התרחשויות חברתיות מה ההבדל בין לריב, להתווכח, להרביץ, להתעמת וכולי. אפשר לעשות זאת דרך משחקים ודרך סיפורים, או במשחקים של דמויות, או בסיפורים שבהם תעשו עצירות ותשוחחו על ההבדלים הללו. כדאי להסביר מתי פעולה נעשית בכוונה ומתי בלי כוונה למשל כשילד רץ בחצר ובטעות פוגע בו יש הבדל לעומת ילד שנותן לו מכה ביד. גם אם במקרה הראשון המכה היתה חזקה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לכם תרחישים, סיפורים, תמונות
שלי10/03/2009וכו', שאפשר בעזרתם ללמד ילדים הבנת מצבים חברתיים, כמו בדוגמא של טעות וכוונה תודה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)