פחדים בגיל 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים בגיל 7
    שלי
    19/02/2009

שלום רב. בני בן ה-7 סובל מפחדים לאורך זמן רב. (שלוש שנים בערך). עיקר הפחדים הם משהייה בבית הגדול שלנו, כאשר אין מישהו בסביבתו ו/או מחושך. למשל, אינו מסוגל לגשת לבד לחדרו ולהדליק שם את האור. כמו כן מגיל רך, התקשה לישון במיטתו לבד. מסיבות שונות, איפשרנו את שנתו במיטתנו ואני בהחלט מודעת לבעייתיות שנוצרה עקב כך שהילד התרגל וכעת מתקשה מאד לעבור לישון במיטתו. במקביל אציין כי לפני כשנה אובחן כסובל מ-ADHD וכיום מטופל בריטלין, אשר חולל פלאים וקידם אותו בצורה משמעותית מאד בכתה ובהשיגיו בלימודים. הילד עצמו אוהב את הכדור ואת השפעתו עליו. ועדיין, הפחדים לא עוברים. כל פעם אנחנו חושבים שבשנה הבאה הוא כבר יתגבר ו...זה לא קורה. הוא פשוט מפחד. הייתי רוצה את עזרתכם בשתי סוגיות. א. האם פחדים אלו מתאימים לגילו וכיצד ניתן לסיע לו? ב. איך מבצעים היום את המעבר לשינה במיטתו שלו, לאחר שנים שישן איתנו? האם כתהליך הדרגתי, כדאי שאני אישן במזרון לידו, בחדר שלו ? אציין כי הוא ילד נבון, רגיש, לא אלים, אהוב ומקובל מאד על חבריו וללא הפרעות התנהגותיות פרט לפעילות יתר. אודה לכם על התייחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בגיל 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

זהורית אסולין שמחון
    20/02/2009

אני חושבת שבעצם השאלה כבר ענית על התשובה. אני מתקשה לענות על שאלתך של נורמליות כיוון שלילדים רבים יש פחדים שונים , מה שחשוב להתייחס היא פחות לנורמליות של הפחד בגיל זה אלא למחירים שהוא ואתם משלמים בעקבות פחדיו. אני בהחלט מסיכמה שהתהליך צריך להיות הדרגתי, קודם כל את ובן זוגך צריכים להיות שלמים עם ההחלטה הזו כדי שגם אם בתהליך יהיו רגעים קשים זה לא יערער את החלטתכם. שנית אני מציעה שהאב ישמור וילווה והיה יותר דומיננטי בתהליך ההפרדות ויתמוך בו מתוך מקום של אמון ובטחון שילדך מסוגל להתמודד עם כך. לא כדאי לעשות זאת בפתאומיות שלא יחווה כאיזו זריקה לים עוד לפני שלמד לשחות אלא באמת תהליך הדרגתי ומלווה ששניכם נוכחים ותומכים בו, חוויה זו לכשעצמה תוכל להעניק לו בטחון רב ולחזקו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו