ילד עקשן מדי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד עקשן מדי
    ליאת
    19/02/2009

יש לי שני ילדים בני 5 ו-2. הגדול מאוד עקשן ולאחרונה זה רק מתחזק. כל בקשה שלי אליו נתקלת בסירוב או דחיה לאחר כך. אני ובעלי אובדי עצות ולא נעים לנו לגרום לו לעשות דברים בכח(מקלחת, התארגנות ליציאה, הגעה לשולחן לארוחה וכד') דוג' נוספת לעקשנות שלו: אם אני מבקשת ממנו לסגור את חלון הרכב לפני שאנו מגיעים ליעדנו והוא לא עושה זאת אז אני סוגרת. ואז הוא צועק ומתעצבן ולא די בכך אלא הוא פותח שוב את החלון וסוגר בעצמו, תבנית של התנהגות שחוזרת על עצמה כל היום. איך מתמודדים עם זה? מה עושים? נמאס לנו לכעוס ולצעוק וזה גם לא עוזר! נשמח לקבל טיפים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד עקשן מדי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד עקשן

זהורית אסולין שמחון
    20/02/2009

ההתנהגות שאת מתארת של סרבנות ומרדנות עד למצבים של מאבקי כוח הינה לעיתים ביטוי של קושי רגשי. ייתכן שבנכם בדרך זו מנסה לספר לכם על קושי שלו, אולי הוא זועם על נוכחות האח שמעורר בכם רגשות אחרים ומקנא בו , אולי מרגיש שאין לו דרך לתפוס מקום במשפחה או לחלופין בודק עד כמה מקומו בטוח. לחלופין אולי חווה אותכם חודרניים ומחליטים עבורו בכל עד שאין לו שום מרחב של מידה של אוטונומיה ובחירה בחייו והוא מגיב כך. ייתכן שהואפון שבו אתם מבקשים ממנו לעשות את הדברים מעורר בו אנטגונזים. על כן לפני הטיפים אני מציעה להסתכל עליו ועליכם ועל האינטרקציה ולבחון היכן אתם יכולים ליצור שינוי אצלכם שיעשה את השינוי אצלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו