בגרות ורצינות יתר לילדה בת 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בגרות ורצינות יתר לילדה בת 5
    נינה
    20/02/2009

ביתי בת ה-5 ילדה לבבית מקסימה בוגרת ובעלת אינטליגנציה ריגשית גבוהה מאוד מאוד אך הדבר מקשה עליה בתיפקוד היום יומי ובקשירת חברויות. מידי יום היא חווה בגן את מה שכנראה כל הילדים חווים וזה התמודדות עם העלבות ומילים לא יפות ולפעמים גם מכות (לא משהו יוצא דופן) אך במקום להעביר את חלק מהדברים היא נוצרת אותם בליבה ואחה"צ היא מקפידה לשתף אותי לפירטי פרטים בכל מה שהיה וקרה, אני כמובן מנסה בדרכים של אמפטיה לגלות הבנה ואף לנסות ולתת לה את הכלים להתמודד אך היא יכולה לדון דקות ארוכות בתיאורים על כמה היא סבלה ולתאר בצורה בוגרת איך נשקפה לה סכנה וגם לילד היא תזכיר זאת מספר פעמים. דבר זה צורם לי בייחוד בגלל המכאוב שהיא סוחבת איתה ושאינה יכולה לראות גם צדדים טובים (היא תמיד בוחרת לעדכן אותי בשלילי ולא בחיובי) לפעמים היא פוגשת את אחד ההורים של הילד/ה ומטעמתת איתו ובטון בוגר וסמכותי מבקשת מההורה לטפל בילד ובבעיה, הורים אחדים מתלהבים ו"מעודדים" המשך התנהגות זו וחלקם פשוט נבוכים ולא יודעים איך להגיב. מעצם התנהגות זו ילדים אף חוששים להתקרב אליה כי היא מכתיבה את רצונותיה עליהם ואף "מלשינה" במידה וקורה דבר מה. בשיחה עם הגננת שלה הסבירה כי היא ילדה מאוד חיובית וסמכותית ותמיד סוחפת אחריה ילדים ושהיא "מנצלת" את התכונות לטובתה בעזרה ושיתוף בגן. חששינו הגדול כי היא אומנם בוגרת ומבינה אך אינה מתאימה לגילה, ובכך תישאר ללא חברים איך לגשת כי מצד אחד מעוניינים לשמוע ולהקשיב למכאוביה ומצד שני ללמדה להתמודד ולהעביר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות

זהורית אסולין שמחון
    21/02/2009

נשמע שהגננת רואה את הדברים קצת אחרת מאיך שאת מתארת אותם, היא מתארת אותה כמנהיגה המצליחה לסחוף אחריה ילדים. אולי את עדה רק לצד השלילי של הקשרים החברתיים אך לביתך גם יכולות רבות וכנראה שהיא כן מיישמת את הכלים שאת מעניקה לה ופועלת על פיהם בגן. אם אני טועה בהתרשמות שלי אני מציעה לברר לעומק עם הגננת על טיב היחסים החברתיים, הייתי מציעה גם לילדה לבחור חבר או חברה שאוהבת לבלות במחיצם להזמין לביתה ושם עוזרת לה במקרה שבו אני רואה שהיא נתקלת בקשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי חברותי

נינה
    21/02/2009

תודה ענקית על תשובתך, אני בהחלט מסכימה כי הגננת מתרשמת ומתלהבת מביתי בצורה אחרת וזוקפת לזכותה את הביטחון והשפה ,תאטרליות והבגרות. אך אני מתרשמת כי גם בגן היא נוהגת בצורה דומה וזו לפי כמות החברים שקטנה ומס' ההזמנות שהיא מקבלת למפגשים חברתיים. רק היום חזרנו מבית חברים ושם מקרוב ראינו איך בכל משבר של מריבה היא נגשת לאמא או לאבא של הילד ו"מלשינה" ומבקשת את התערבותם (זאת לאחר שאנו מבקשים שתפתור ותתמודד לבד ומנסים בדרכים יצירתיות לחזור למסלול המשחק) הילד כמובן פיתח סוג של אינטיגוניזם ופשוט לא רצה לשתף ולשחק איתה יותר (אולי מפחד שתלשין עליו יותר) איך מחסנים,מחזקים ונותנים כלים ומצד שני מבלי לפגוע בחופש הדיבור המקסים שלה (בשפה גבוהה ועשירה) אנו מרסנים את ההלשנות וגורמים לה לפתור לבד את המחלוקות מול הילד/ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים חברתיים

זהורית אסולין שמחון
    22/02/2009

נראה לי שהפנייה של ביתך להורים של הילדים היא מתוך חוש צדק מפותח מאד ולעיתים אף נוקשה. כשמתקיימת עוולה היא מרגישה מחוייבת שהסדר יבוא על תיקונו, תופעה זו אופיינית אצל ילדים בגיל זה ועם השנים חלה גמישות. בכל מקרה אני מציעה שאם היא פונה לעזור לה לחשוב יחד על פתרונות שהיא יכולה לפתור (מה שגם ככה אתם עושים) יחד עם החבר להסביר לה שי אפשרות לפתור את הדברים בינהם ולתת לה איזשהם עקרונות מתי כדאי לפנות להורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו