מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגותשרון22/02/2009
שלום, יש לי ילדה כמעט בת 7. עד גיל 6 לא היה שום קשר עם האב כי האב לא היה מעוניין. הילדה הכירה כמשפחה את האמא ואת הסבתא. לפני כ-3 שנים הסבתא חלתה ב ALS ועל מנת לנסות לתת לילדה יותר משפחה יצרתי קשר עם האב. במשך כמעט שנה הוא היה מגיע פעם בשבוע אלי הביתה למספר שעות. לפני חודשיים התחלתי בתהליך של המזונות ומאז הוא מסרב להגיע אלי אלא לוקח אותה כל סופ"ש שני. היא לא ישנה אצלו אלא הוא משאיר אותה לישון אצל הסבתא והסבא, שאותם היא מכירה בדיוק חודשיים, והוא עצמו ישן אצלו בבית. בפעם אחרונה הוא השאיר אותה לישון אצל חבר שלו שיש לו ילדה בגילה ושוב לא נשאר לישון ביחד איתה. אני רואה אצלה שינוי התנהגותי + מעירים לי בבי"ס שהיא פחות מרוכזת וקצת יותר אגרסיבית. השאלה שלי - לאן ולמי אני יכולה לפנות על מנת לקבל עזרה? האם קיימת השתתפות כלשהי דרך קופ"ח מכבי? אודה לתשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7
ד''ר שירי שדה שרביט23/02/2009שרון שלום,
בתך חווה אי יציבות בקשרים הקרובים ביותר שלה - הן עם אביה והן עם אמך, שלא ציינת מה מצבה כיום. טבעי וצפוי כי מצב כזה יעורר חרדה וכעסים, ויקשה על הילדה להתמודד היטב בסביבות אחרות מלבד המשפחה, כמו בית הספר.
חשוב שהעזרה לילדה תהיה בשלושה מישורים:
ראשית, אני ממליצה לך לפנות להליך של גישור עם אבי הילדה, על-מנת לסדר את העניינים ביניכם ולמנוע ככל האפשר שימוש שלו או שלך בילדה כדרך תקשורת או הבעת כעסים ביניכם.
שנית, רצוי להרחיב את המסגרת החברתית של הילדה ושלך בדמויות קבועות ככל שניתן - למשל ע"י התחברות לקרובי משפחה, טיולי משפחות וכדומה, וזאת על מנת להבטיח שלילדה יש דמויות מבוגרות תומכות ככל שניתן.
ושלישית, בתך תוכל להיעזר בטיפול פסיכולוגי, אולם חשוב שתדעי כי הטיפול מותנה באישור של אביה, גם אם הוא אינו מעוניין להגיע להדרכות מדי פעם. כדאי שתבררי עם קופת החולים את זכויותייך וגם במרפאות ציבוריות באיזורך. כדאי להתייעץ גם עם פסיכולוגית בית הספר שמכירה את המסגרות באיזורך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)