תגובות רגשיות של ביתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תגובות רגשיות של ביתי
    רונן
    22/02/2009

שלום רב אנו גרושים כ 2.5 שנים.הבת שלי בת 4.5 בתקופה האחרונה ,כמעט בכל פעם שהיא נמצאת/ישנה אצלי בבית או איתי היא אומרת" רוצה את אמא-רוצה ללכת לאמא".זה יכול להתפתח להתקפת צעקות ובכי של כ 1/4 שעה עד שנרגעת. זה קורא ברמה אקראית אך גם שהיא עייפה או שאני חוזר איתה אלי הביתה או בביתי או אני שם לה גבול על משהו שרוצה ואני לא מסכים(משתדל לעשות זאת בעדינות) שזה קורא אני שואל אותה אם רוצה לדבר עם אמא ומסביר לה שעכשיו היא איתי ,אני מחבק אותה ואני אוהב אותה בשבוע שעבר זה קרה מתי שאבי הוציא אותה מהגן לוקח לה זמן להירגע .לאחר מכן מראה לי סימני התקרבות ("אבא אבא")וחוזרת לעצמה יש לציין שאני משתדל לתת לה הרבה אהבה עידוד ורגש וזמן איכות וכיפי אך גם גבולות .. תופעות נוספות שאני לא יודע אם קשורות-מציצת אצבע,בריחת שתן לתחתונים מידי פעם(בבדיקה נפרדת) חשוב לי לדעת את הסיבות האפשריות ואם קשור משהו אלי /להתנהלות שלי ו/או לגרושתי תודה מראש רונן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תגובות רגשיות של ביתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובות רגשיות של ילדה בת 4.5

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

רונן שלום,
    אין ספק כי אתה ובתך נמצאים במצב מורכב - הילדה גדלה וצרכיה משתנים, היא מבינה יותר את העולם ואיך להפעיל את המבוגרים, ובנוסף היא מבטאת אי נוחות ומצוקה בדרכים שונות ותקיפות יותר מבעבר.
    כל ההתנהגויות שאתה מתאר - בריחת פיפי מדי פעם, מציצת אצבע, העדפה זמנית של הורה מסויים וקושי בקבלת גבולות - הן התנהגויות שכיחות בקרב ילדים בני 4, גם כאלו שהוריהם חיים יחד. ייתכן וההתיחסות שלך לגירושין ולמקומך בעולמה של בתך, מקשה עליך להבין מה מההתנהגויות קשור ביחסים שלך עם בתך, ומה קשור להתפתחות טבעית של ילדים.
    נראה לי שכדאי שתשוחח על ההתנהגויות שמפריעות לך עם גרושתך, וכן עם הגננת, על מנת להבין את התרשמותן מהילדה כשהיא אינה איתך. בנוסף, כדאי שתבדוק עם עצמך באיזו מידה הקשר בינך ובין גרושתך הינו תקין. כאשר קיימים מתחים בין הורים גרושים, הילדים מבטאים אותם בהתנהגויותיהם. אם לאחר כל הבירורים אתה מרגיש עדיין מוטרד מהתגובות הרגשיות של בתך או מהקשר שלך עמה, מומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים. תוכל להרוויח גם מהשתתפות בקבוצת אבות גרושים. אני בטוחה כי העובדה שאתה אבא מעורב, פעיל ומתעניין בבתך, היא משמעותית וחיובית מאוד בקשר ביניכם כיום ובעתיד.
    בהצלחה!
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו